Saksa ratkaisi avauserässä - tolpat kilisivät ratkaisuhetkillä Moskovassa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Nicklas Jensen onnistui sekä varsinaisella peliajalla että voittomaalikilpailussa.
Kuva © Timo Savela
Perjantain iltaotteluissa nähtiin otteluita, joilla voi olla merkitystä viimeisten pudotuspelipaikkojen suhteen. Pietarissa kohtasivat Saksa ja Valko-Venäjä, Moskovassa Tanska ja Latvia.

Saksa otti ohjat käsiinsä jo ottelun alkuvaiheessa. Patrick Reimer ja Leon Draisaitl iskivät 78 sekunnin välein maalit, ja näin Saksa johti kuuden minuutin kohdalla jo kahden maalin turvin. Felix Schütz syvensi Valko-Venäjän tuskaa tekemällä 3-0 erän puolivälissä.

Sekä toisessa että kolmannessa erässä molemmat joukkueet osuivat kertaalleen. Valko-Venäjä tuli kahdesti kahden maalin päähän, mutta Saksa onnistui kuittaamaan molemmat osumat. Suuren huomion keräsi saksalaismaalivahti Thomas Greissin moka, kun hän sähläsi keskialueelta tulleen ja ohi menossa olevan laukauksen maaliin.

Tilastollisen erikoisuuden tarjosi Valko-Venäjän maalivahti Vitali Koval, joka sai syöttöpisteen joukkueensa molempiin osumiin.

Tanska nappasi kaksi pistettä

Tanskan ja Latvian välinen kohtaaminen ei tarjonnut erityisemmin pelillisiä hienouksia. Ottelu oli kuitenkin tasainen ja eteni aina voittomaalikilpailuun.

Nicklas Jensen ja Andris Dzerins tekivät ylivoimamaalit mieheen ottelun avauserässä, ja ensimmäiselle tauolle mentiin lukemissa 1-1. Myös toisessa erässä molemmat onnistuivat kertaalleen, kun Kaspars Daugavins vei Latvian johtoon ylivoimalla ja Morten Poulsen tasoitti komealla ohjauksella.

Tanska sai ison etsikkoajan, kun Aleksejs Sirokovs komennettiin suihkuun päähän kohdistuneesta taklauksesta. Kun vielä Zemgus Girgensons otti kaksiminuuttisen perään, Tanska sai mahdollisuuden pelata täydet kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan. Se ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään tilannetta.

Ottelun varsinaisen peliajan päätösminuuteilla molemmat joukkueet osuivat tolppaankin, mutta jatkoaika oli edessä. Kun sekään ei tarjonnut ihmeellisimpiä tilanteita, edessä oli voittomaalikilpailu, jonka Nicklas Jensen ratkaisi peterforsbergmaisella kikalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle