Sakari Pietilä jatkaa Ilveksessä

LIIGA / Uutinen
Ilves on tehnyt jatkosopimuksen päävalmentajansa Sakari Pietilän kanssa. Sopimus on mallia 1+1.

Viime vuoden marraskuussa Ilveksen peräsimeen siirtynyt Sakari Pietilä jatkaa tamperelaisseuran palkkalistoilla ainakin kevääseen 2009 asti. Tuore sopimus sisältää myös option seuraavasta kaudesta.

Ilves-Hockey Oy:n toimitusjohtaja Esa Honkalehto sanoo, että organisaatio on ollut tyytyväinen kehitysaskeliin, joita joukkue on ottanut Pietilän ohjauksessa reilun vuoden aikana.

- Uskomme vahvasti, että jatkamalla Pietilän kanssa pitkäjänteisesti pystymme edelleen menemään eteenpäin. Kattoa ei ole vielä saavutettu, uskoo Honkalehto.

Pietilä saapui Ilvekseen pitkän valmennustauon jälkeen oltuaan monta vuotta täysipäiväisenä pelaajatarkkailijana Chicago Blackhawksin palveluksessa. Paluu valmennuspuuhiin vei hänet mennessään, sillä projekti on hänen mielestään vielä kesken.

- Olen saanut työskennellä motivoituneiden ihmisten kanssa niin operatiivisessa johdossa kuin valmennuksessa ja pukukopissakin. Lisäksi joukkueella on hyvä motivaatio kehittyä. En tällaisessa kokonaisuudessa halunnut jättää työtä kesken, Pietilä arvioi.

Tarkkaa sijoitus- tai mitalitavoitetta Pietilä ei ainakaan julkisesti aseta. Hänen toiveissaan on saada lisää nuoria ajettua sisään edustusjoukkueeseen vastuullisiin rooleihin.

- Jos Ilveksen taloudellisilla resursseilla pelataan mitaleista, täytyy jokaisen pelaajasopimuksen napsahtaa kohdalleen, koska jääkiekko on myös materiaalipeli. Toivottavasti saisimme kasvatettua omia junioreja kolmos- ja neloskenttiin, niin olisi mahdollisuus ohjata isompia euroja kärkikenttiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle