SaiPan maalivahtikuviot selvisivät

LIIGA / Uutinen
SaiPan seuraavan kauden maalivahdeiksi varmistuivat nuori tsekki Tomas Duba ja Pelicansissa viime kaudella torjunut Sami Lehtinen. Molempien sopimukset kattavat yhden kauden.

Tomas Duba rankattiin eurooppalaisista maalivahdeista korkeimmalle juuri ilmestyneellä CSS:n listalla. Duba voitti parhaan maalivahdin tittelin Tsekin junioriliigassa kolme kertaa ja oli kahdesti voittamassa kultaa Tsekin joukkueessa nuorten mm-kisoissa. Vuoden 2000 kisoissa peliaikaa ei vielä tullut, mutta tänä vuonna Moskovassa pidetyissä kisoissa Duba valittiin kisojen parhaaksi maalivahdiksi. Hienot otteet palkittiin ja Duba nostettiin menneellä kaudella ylös Sparta Prahan joukkueeseen, jossa Duba pääsi yhden maalivahti-idolinsa Petr Brizan oppiin.

Duban kaveriksi SaiPa hankki Sami Lehtisen Lahden Pelicansista. Raumalta kotoisin olevalla Lehtisellä on kokemusta pääsarjatasolta muutaman kauden verran Pelicansin ja Lukon paidassa. Suurin osa pelikokemuksesta on tullut 1.divisioonassa, missä Lehtinen on edustanut Pelicansin lisäksi SaPKoa. Lehtinen oli isossa roolissa kaudella 98/99 Pelicansin noustessa SM-liigaan. Viime kaudella Lehtinen jäi hieman Pasi Kuivalaisen varjoon ja joutui tyytymään kakkosvahdin rooliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle