TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

SaiPalle ulkomaalaisia testiin

LIIGA / Uutinen
SaiPa on tehnyt koesopimukset slovakialaispuolustaja Kristian Kudrocin sekä tshekkihyökkääjä Petr Preucilin kanssa.

Kristian Kudrocilla on pelikokemusta enimmäkseen AHL-sarjasta, mutta myös NHL:stä, jossa 23-vuotias slovakialainen on pelannut Tampa Bayn, Philadelphian sekä Floridan joukkueissa yhteensä 36 ottelua. Kudroc on isokokoinen (198cm / 105kg) ja fyysinen puolustaja. Kudroc ei ole vielä liittynyt SaiPan vahvuuteen.

– Kudrocilla on matkustusaikataulujen kanssa ongelmia, mutta niiden pitäisi selvitä vielä tänään ja miehen tulla tänne loppuviikosta, kertoi toimitusjohtaja Timo Tikkinen.

Peter Preucil puolestaan saapuu Lappeenrantaan Slovan Usti nad Labemin joukkueesta Tsekin toiseksi korkeimmalta sarjatasolta. 22-vuotias Preucil sai 43 ottelussa aikaiseksi tehot 9+8=17 ja pääsi kokeilemaan taitojaan myös Extraliigassa kolmen ottelun verran.

Vaikka erityisesti Kudrocin tilastot kertovat miehestä hyvää, ei SaiPa halunnut ottaa sikaa säkissä, vaan solmi sopimukset ensin koeajasta.

– On meillä jotain käsitystä siitä, millaisia pelaajia nämä ovat, mutta pahahan sitä on papereista sanoa, joten sikäli tryout puoltaa paikkaansa. Joukkue on kuitenkin jäällä vielä kaksi viikkoa, niin nähdään millaisia vipeltäjiä nämä ovat jäällä, Tikkinen valotti.

– Kyllä se on nähty, että vaikka pelaajalla olisi kuinka paljon NHL-kokemusta, niin ei se ole mikään autuaaksi tekevä asia. Kokonaisuus siinä tietysti ratkaisee.

SaiPan maalivahtitilanne on Jarmo Myllyksen lopetettua aiheuttanut runsaasti spekulaatiota. Juha Kuokkasen uudeksi osoitteeksi varmistui aiemmin keväällä TuTo. Tikkinen ei suostunut vielä kertomaan tilanteesta enempää, kuin että miehiä on kiikareissa.

– Tässä neuvotellaan vielä, lähipäivinä asian pitäisi ratketa. Kommentoidaan nimiä tarkemmin sitten, kun on jotain tiedotettavaa.

SaiPan toisena maalivahtina pelaa ensi kaudella Jukureista hankittu Mikko Strömberg.

» Lähetä palautetta toimitukselle