JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

SaiPalle tehokas suomalaishyökkääjä Pohjois-Amerikasta - Ahti Oksanen siirtyy Lappeenrantaan

LIIGA / Uutinen
Oksanen pelasi neljä kautta yliopistosarjassa.
Kuva © USCHO.com
SaiPa vahvistaa hyökkäyskalustoaan Pohjois-Amerikasta kotimaahansa palaavalla Ahti Oksasella. Hyökkääjän sopimus on 1+1-vuotinen.

Ahti Oksanen kiekkoili päättyneellä kaudella pääasiassa ECHL:ssä, mutta pääsi kokeilemaan myös AHL:ssä. 24-vuotias Oksanen tehtaili ECHL-joukkue Greenville Swamp Rabbitsissa 53 ottelussa tehot 21+31. AHL:ssä hän kokosi 15 ottelussa neljä tehopistettä.

Kirkkonummelaislähtöinen Oksanen pelasi ennen viime kautta neljä kautta Bostonin yliopistojoukkueessa. Kaudella 2014-15 hän oli voittamassa sarjan mestaruutta ja kaudella 2015-16 hänet valittiin sarjan tähdistökentälliseen.

Isokokoinen (191 cm/ 94 kg) Oksanen pelasi juniorivuotensa Espoossa. A-nuorissa hän voitti sarjan tehotilaston kaudella 2011-12 lukemalla +42 ja samalla kaudella hän pääsi myös tähdistökentälliseen.

− Ahti pelaa molempiin suuntiin kurinalaisesti. Hän tuo myös hyökkäyssuuntaan kokoa ja käsiä esimerkiksi ylivoimapeliin, kuvaili SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa.

− Kaikista suurin vahvuuteni on kuitenkin laukaus ja maalinteko, Oksanen totesi.

Hyökkääjänä nykyisin pelaava Oksanen aloitti uransa hyökkääjänä, mutta C-juniori-ikäisenä hänet siirrettiin puolustajaksi. Yliopistouransakin hän aloitti puolustajana, mutta siirtyi myöhemmin takaisin hyökkääjäksi.

− Kahden kauden jälkeen BU:n (Boston University) valmentaja David Quinn ilmoitti, että hän siirtää minut hyökkääjäksi. Kaikki vahvuuteni tulevat kuulemma paremmin esiin hyökkääjänä. En ollut hirveän innoissani muutoksesta siinä iässä, mutta valmentaja oli päätöksensä tehnyt. Ensimmäisessä pelissä tein neljä maalia ja sen jälkeen ei ole tarvinnut katsoa taaksepäin. Valmentaja oli oikeassa, Oksanen kertoi.

SaiPalla on tällä hetkellä sopimukset 25 pelaajan kanssa. Oksasen ensitunnelmat joukkueesta ovat olleet hyvät.

− Ensifiilikset SaiPasta ja joukkueesta on todella hyvät. Koko organisaatio on ottanut todella hyvin vastaan ja kaikki ovat olleet todella mukavia. Se helpottaa aina sopeutumista.

» Lähetä palautetta toimitukselle