TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

SaiPalle puolustaja Bostonin yliopistosta

LIIGA / Uutinen
SaiPa julkisti kolme uutta pelaajasopimusta. Laitahyökkääjä Mika Skyttä palaa Lappeenrantaan ja puolustuspäätä vahvistamaan saapuu Justin Forrest Bostonin yliopistojoukkueesta. Nuori Jokeri-hyökkääjä Mikko Silvennoinen siirtyy myös SaiPaan.

Justin Forrest, 23, on pienikokoinen puolustaja, jonka parasta osaamista on kiekollinen peli. Hän on pelannut viimeisen neljä kautta Bostonin yliopistojoukkueessa ja on ollut jokaisella näistä joukkueensa tehokkain puolustaja. Parhaalla kaudellaan (2002-2003) Forrest teki 34 pelissä 31 pistettä. Yhteensä hän on pelannut 144 ottelua yliopistosarjassa ja tehnyt näissä 24 maalia ja 98 pistettä.

Viime kaudella joukkueensa varakapteenina toiminut Forrest oli myös voittamassa yliopistosarjojen mestaruutta Bostonille tulokaskaudellaan 2000-2001. Carolina Hurricanes varasi Forrestin kuudennella kierroksella vuonna 2000.

SaiPan toimitusjohtaja Ilkka Kaarnan mukaan Forrest hankittiin Lappeenrantaan saman agentin kautta, jonka avustuksella Brian Rafalski ja Cory Murphy ovat liigajäille saapuneet. Suomessa Forrest on viimeeksi vieraillut viime syksynä, jolloin hän oli harjoittelemassa HIFK:n mukana.

Lappeenrantakaan ei ole Justin Forrestille aivan vieras paikka. Hän pelasi USA:n U20-maajoukkueessa Moskovan MM-kisoissa vuonna 2001 ja joukkue kohtasi Suomen kisojen alla harjoitusottelussa Lappeenrannan Kisapuistossa. Forrestin sopimus on yksivuotinen. Lappeenrantaan Forrest saapuu heinäkuussa SaiPan aloittaessa jääharjoittelun.

Niska kyyryssä virnistellen kaukalossa työskentelevä Mika Skyttä palaa yhden evakkokauden jälkeen Heikki Mälkiän luottomieheksi. Muutaman päivän päästä 31 vuotta täyttävä Skyttä oli yksi yleisön kestosuosikeista pelatessaan Lappeenrannassa.

Skyttä aloitti viime kauden HPK:n paidassa, mutta vaisun alun jälkeen siirtyi marraskuussa Englannin Elite Ice Hockey-liigaan ja Manchester Phoenixin joukkueeseen. Hän teki Phoenix-paidassa 37 pelissä 9 maalia ja 29 pistettä.

- Vierailu Englannin kiekkosarjassa oli mukavaa vaihtelua ja kaikin puolin mukava kokemus, olivat Skytän kommentit reissustaan.

SM-liigassa Skytän paras kausi oli 2000-2001, jolloin hän iski 17 maalia ja 30 pistettä. Skytän sopimus on mallia 1+1-vuotta.

Kaarnan mukaan Skyttä oli juuri sen tyyppinen pelaaja jota SaiPa hakikin, eli kokenut hyökkääjä. Kiinnostus sopimuksen tekoon Skytän kanssa oli molemminpuolista, joten se syntyikin varsin helposti.

Mikko Silvennoinen on Jokerien A-nuorissa viime kaudella hyvää jälkeä tehnyt kärkäs hyökkääjä, joka on selkeä maalintekijätyyppi. Silvennoinen pystyy pelaamaan vielä ensi kaudella A-nuorissa ja kuuluukin SaiPan suunnitelmiin pidemmällä tähtäimellä.

Silvennoisen sopimus kattaa seuraavat kaksi vuotta.

Näiden kolmen julkaistun sopimuksen jälkeen on SaiPalla vielä haussa yksi kovan luokan hyökkääjä.

- Frank Banhamille on tarjous jätetty, mutta vastausta ei ole kuulunut, kertoi Kaarna.

Jos Banhamin kanssa ei yhteisymmärrykseen päästä, niin sitten tähdätään seuraavaan pelaajaan. Joka tapauksessa puuttuva hyökkääjä tulee olemaan sellainen, jolla on jo nimeä ja näyttöjä.

- Etsitään uusi Banham, totesi Kaarna.

» Lähetä palautetta toimitukselle