NJD - BUF 1.00
DET - PHI 2.00
FLA - MTL 2.00
ANA - WSH 4.00
CGY - ARI 23.00

SaiPalle lisää jatkosopimuksia

LIIGA / Uutinen
Kuluneella viikolla jo yhden jatkosopimusnipun julkaissut SaiPa kertoi julkisuuteen lisää ensi kaudellakin Sputnik-paidassa esiintyviä nimiä.

SaiPan paidassa jatkavista pelaajista ainoa puolustuspään tilke on kaksivuotisen jatkosopimuksen tehnyt Simon Backman. Turussa kiekko-oppinsa saanut terrierimäinen Backman, 25, tuli SaiPaan viime kauden alkupuolella Tanskan Esbjergista ja vakiinnutti paikkansa lappeenrantalaispuolustuksessa nopeasti hyvillä otteillaan.

Viime syksynä ensimmäisen täyden kautensa lappeenrantalaisten riveissä aloittanut puolustaja on ottanut myös vahvaa kiekollista roolia ja kuluvan kauden tehot 5+6=11 ovat miehen liigauran parhaat.

– Hän on hyväkuntoinen ja määrätietoinen urheilija, joka on nostanut profiiliaan monipuolisemmaksi puolustajaksi kuin oli tullessaan tänne. Simon pelaa meillä kovat minuutit ja lisäarvoa tulee hyvästä liikkumisesta, toteaa SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

Duunariosastolle täytettä

SaiPan hyökkäyspään alempien ketjujen raatajina nähdään myös tulevilla kausilla tuttuja nimiä, kun kaksivuotisen jatkon joukkueen kanssa kirjoittivat Joni Yli-Torkko ja Petri Koskinen.

Joukkueen oma kasvatti Yli-Torkko, 27, pelasi ensimmäiset liigaottelunsa SaiPan riveissä jo kaudella 2000-2001. Välillä liigaa Lukon ja TPS:n paidassa vetänyt romuluinen laituri palasi SaiPaan kolme vuotta sitten ja alkanut liigakausi on Yli-Torkolle seitsemäs kotikaupungissaan. Tällä kaudella 24 ottelussa suoraviivainen hyökkääjä on onnistunut tekemään tehot 1+3=4.

– Hän on ehdottomasti sytyttäjä painavilla ja puhtailla taklauksillaan. Joni on lisäksi jo aika kokenut pelaaja ja tuo sitä kautta lisäpanoksen joukkueeseen, Selin kommentoi.

Väsymätön 26-vuotias raataja Koskinen pelaa SaiPassa jo neljättä kauttaan. Tapparasta lähtöisin oleva hyökkääjä on päävalmentaja Selinin luottomiehiä. Upeisiin maaleihin erikoistunut Koskinen on pelannut kaikki joukkueensa ottelut tällä kaudella ja merkauttanut siinä sivussa tehoikseen 3+8=11.

– Hän on valmennuksen luottopelaaja. Liigan parhaita alivoimalla ja täyttää aina paikkansa. Hän on tavallaan taannut ja tulee jatkossakin takaamaan SaiPan taistelevan ilmeen. Luotettava ja varma pelaaja aina, SaiPa-luotsi sanoo.

Nyt julkaistujen nimien myötä SaiPalla on yhteensä 18 pelaajasopimusta ensi kaudeksi 2010-2011.

» Lähetä palautetta toimitukselle