SaiPalle kuusi jatkosopimusta - kolme ulkomaalaishyökkääjää pysyy Lappeenrannassa

LIIGA / Uutinen
David Goodwin teki jatkosopimuksen
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Liigassa seitsemänneksi tällä kaudella sijoittunut SaiPa on tehnyt jatkosopimukset kahden puolustajan ja neljän hyökkääjän kanssa. Lappeenrannassa jatkavat Markus Kojo, Jere Sneck, David Goodwin, Bastien Maïa, Roy Radke ja Valtteri Virkkunen.

SaiPa sai puolustajista sopimuksen alle Jere Sneckin, joka ei onnistunut maalinteossa kauden aikana. Syöttöpisteitä kertyi runkosarjassa viisi ja pudotuspeleissä kolme. Myös loukkaantumisista kärsinyt Markus Kojo jatkaa Lappeenrannassa.

− Jere pystyy puolustamaan hyvin jalalla ja se on tärkeämpää kuin iso koko. Kiekollinen varmuus hänellä kasvoi kauden mittaan. Kojo pystyy pelaamaan kovaa ja liikkuu hyvin. Hänellä on mielenkiintoinen vuosi, sillä hänellä on kuitenkin samat haasteet kuin aikaisemmin, SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä kommentoi.

Täksi kaudeksi joukkueeseen tulleet pohjoisamerikkalaiset David Goodwin ja Roy Radke. Goodwin oli toinen SaiPan pelaajista, joka pelasi täyden 60 ottelun runkosarjan. Pisteitä kertyi 29. Liigan viime kauden nuorin pohjoisamerikkalaispelaaja Radke oli mukana 46 ottelussa tehden 12 pistettä.

− Tiesin Davidista, millaisesta tyypistä luonteeltaan on kyse. Hieman piti ylipuhua "Anaa" (Antti Tuomenoksa), mutta David oli halukas tulemaan. Hän osoittautui juuri sellaiseksi kaveriksi kuin oletinkin. Vahvuudet eivät vielä täysin soveltuneet ammattilaiskiekkoon. Tarkoitus on peluuttaa häntä enemmän laidalla tulevalla kaudella, Lehterä odottaa.

− Radkessa on paljon potentiaalia, mutta paljon erilaisia kehityskohteita. Valmennuksen vaatimus oli, että täytyy harjoitella joukkueen mukana kesän, mikäli mielii jatkaa, Lehterä arvioi.

SaiPassa jatkavat myös ranskalainen Bastien Maïa sekä Valtteri Virkkunen.

− Maïan kanssa käytiin läpi tiettyjä kehityskohteita ja mies otti niistä hyvin kopin. Hänessä on vähän sellaista maalintekijän vaistoa. Virkkunen on monikäyttöinen työkalu, josta löytyy kuitenkin ketteryyttä ja nopeutta. Virkkunen on hyvä ja vastaanottavainen persoona, joka on kaiken järjen rajoissa valmis tekemään joukkueen eteen mitä vaan päästäkseen pelaamaan, Lehterä analysoi hyökkääjiään.

Kaikki nyt solmitut jatkosopimukset ovat vuoden mittaisia. Goodwinin ja Maïan kohdalla kyse oli optioiden käyttämisestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle