SaiPalla loukkaantumishuolia, paikkaajia mukaan Jukureista

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Sarjapisteittä jääminen tiistaisessa JYP-ottelussa ei jäänyt SaiPan ainoaksi harminaiheeksi, sillä joukkue menetti tukun runkomiehiään sairastuvalle. Loukkaantuneita paikkaamaan lappeenrantalaiset nostivat Markku Flinckin ja Henrik Forsbergin Jukureista.

SaiPan sairastuvalle tuli tungosta kotitappioon päättyneen JYP-ottelun tiimoilta. Pisimmät poissaoloajat on arvioitu polvensa taklaustilanteessa loukanneelle Simon Backmanille sekä Anssi Löfmanille.

– [Backmanin] eturistiside on revennyt. Repeämän tarkasta laadusta ei ole vielä tietoa, mutta sairaslomaa on näillä näkymin tulossa 8-12 viikkoa, SaiPan fysioterapeutti Pertti Laakso kertoo seuran kotisivuilla.

Laakson arvion mukaan myös Löfman on sivussa keltamustien kokoonpanosta reilun kahden kuukauden ajan, mikäli ensiarviot repeämävammasta pitävät kutinsa. Pitkä toipilasaika odottanee myös tiistaina pelaamista kokeillutta Daniel Sondellia, joka kärsii nivusvaivoista, sekä viime lauantaina sormensa murtanutta Petri Koskista. Koskisen odotetaan olevan pelikuntoinen vajaan parin kuukauden päästä.

Joukkueen muista sairastupalaisista Elmeri Kaksonen on pelikuntoinen ja suuntasi muun joukkueen mukana pistejahtiin länsirannikolle. Sen sijaan Joni Tuominen jäi parantelemaan selkävaivojaan kotiin, kuten myös maalivahti Ville Hostikka.

– Nivunen meni. Hänellä tähtäin on ensi viikon tiistaissa, mutta voi olla, että menee pidempään, kertoo Laakso Hostikan tilanteesta.


Markku Flinck pääsee maistelemaan liigakiekkoa.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Paikkaajia Mikkelistä ja junioreista

Loukkaantumisten johdosta SaiPa joutuu täydentämään rivejään tuoreilla nimillä. Alkukauden Jukureissa pelanneet puolustaja Henrik Forsberg sekä keskushyökkääjä Markku Flinck edustavat lappeenrantalaisia loppuviikon vierasotteluissa Lukkoa ja Ässiä vastaan.

Jokusen pelin verran liigatunnelmiakin kasvattiseurassaan Bluesissa maistellut Flinck, 25, on ollut mikkeliläisten tehokkaimpia hyökkääjiä tällä kaudella. Joensuusta jukuripaitaan siirtyneellä sentterillä on kasassa tehot 4+9 alkusyksyn viidestätoista Mestis-ottelustaan.

25-vuotias Forsberg muistetaan puolestaan liigajäiltä JYPin takalinjoilta. Vajaat satakunta liigapeliä pelannut peruspakki on saalistanut alkukauden aikana neljä syöttöpistettä mikkeliläisten riveissä ja johtaa sarjan tehotilastoa saldolla +10.

Mestis-lainojen lisäksi SaiPa nostaa junioreista kokoonpanoonsa nuoren italialaisvahdin Andreas Bernardin sekä hyökkääjä Ville Paalasen.

» Lähetä palautetta toimitukselle