SaiPa kokeilee Frantisek Bombicia

LIIGA / Uutinen
SaiPa kokeilee viikon ajan Tsekin ja Slovakin passin omaavaa 24-vuotiasta Frantisek Bombicia. Bombic on ehdolla tämän kevään MM-kisoihin Slovakian joukkueessa. SaiPa päättää ensi viikolla, kiinnittääkö Bombicin riveihinsä.

Bombic on tilastojen valossa ilmeisen ikävä tai ilmeisen kovaotteinen pelaaja. Tällainen pelaaja olisi enemmän kuin tarpeeseen SaiPassa, sillä liian usein vastustajan hyökkääjät saavat seisoa SaiPan maalin edessä kuin linja-autopysäkillä.

24-vuotias Bombic on tuttuun tapaan eri lähteiden mukaan 180-183 cm pitkä ja painaa 92-96 kg.

Eri lähteiden mukaan mies myöskin pelaa sekä leftiltä että rightilta.

Miehen tilastot kaudesta 98/99 lähtien kertovat paljon, 217 peliä, 18 maalia, 22 syöttöä ja "kunnioitettavat" 697 jäähyminuuttia.

Jäähyaitiosta pelejä ei kuitenkaan voiteta jä nähtäväksi jääkin, kuinka suuri osa näistä minuuteista on ns. "hyviä jäähyjä" ja kuinka suuri osa puolestaan sikailuja tai vastaavia.

Bombic on myöskin käynyt koettamassa kepillä jäätä WCHL:ssä tällä kaudella. 10 peliä Idaho Steelheadsien riveissä tuotti yhden syöttöpisteen ja 18 jäähyminuuttia. Mies kuitenkin palasi takaisin Dukla Trenciniin, josta miehen juna P-Amerikkaan myöskin lähti.

Bombic antaa näyttöjä SaiPassa viikon verran, jonka jälkeen SaiPan toimitusjohtaja Ilkka Kaarna joko jatkaa neuvotteluja miehen kanssa ja yrittää saada tämän kiinnitettyä SaiPan riveihin tai laittaa miehen Lappeenrannan rautatieasemalle pelkkä menolippu kourassaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle