TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

SaiPa julkisti uuden luotsinsa ja Kohon jatkosopimuksen

LIIGA, MESTIS / Uutinen
SaPKon Pekka Tirkkonen on SaiPan päävalmentaja kahdella seuraavalla kaudella. Lisäksi seura kertoi jatkaneensa Ville Kohon sopimusta.

SaiPa vahvisti torstaina Pekka Tirkkosen uudeksi päävalmentajakseen. Tirkkonen sai kahden vuoden sopimuksen kausille 2012–2014. Lisäksi sopimuksessa on optio kaudesta 2014–2015. SaiPan nykyinen päävalmentaja Ari-Pekka Selin väistyy kuluvan kauden jälkeen.

– Näimme, että Pekalla on äärettömän kova kokemus pelaajana. Hän on kokenut eri ympyröissä, millaista on voittaminen ja mitä vaaditaan voittavan joukkueen tekemiseen, toimitusjohtaja Riku Kallioniemi totesi SaiPan lehdistötilaisuudessa.

– Pekka on tehnyt hyvää työtä Savonlinnassa ja olemme nähneet SaPKon pelejä sekä Pekan johtamista. Pidämme selvänä, että hän on tulevaisuuden suomalaisia huippuvalmentajia, joka osaa nykyaikaisella tyylillä johtaa joukkuetta ja kehittää pelaajia.

43-vuotias Tirkkonen toimii tällä hetkellä kolmatta täyttä kautta Mestiksen SaPKon päävalmentajana. Viime keväänä Tirkkonen luotsasi SaPKon ensimmäistä kertaa Mestiksen pudotuspeleihin. Pelaajana Tirkkonen voitti muun muassa kolme Suomen ja kolme Tanskan mestaruutta.

– Kun joku aika sitten otettiin yhteyttä, heräsi kiinnostus välittömästi. Kun kolme ja puoli vuotta sitten aloitin SaPKossa, oli heti päällimmäisenä mielessä että tavoitteena on SM-liigan paikka. Nyt siihen tuli entiseltä seuralta mahdollisuus, ja otan pestin vastaan todella innostuneena ja motivoituneena, Tirkkonen itse kommentoi tilaisuudessa.

– Pyrin valmentajana aktiiviseen kiekolliseen peliin. Uskon, että se kehittää niin pelaajia kuin joukkuetta kaikkein parhaiten. Kun hyökkäyspeli toimii, niin puolustuskin toimii ja tasapaino viisikossa pysyy hyvänä. SaiPa on ollut aina kova ja taisteleva joukkue. Sen ilmeen täytyy näkyä jatkossakin, Tirkkonen lisää seuran tiedotteessa.

Koho jatkaa kaksi vuotta

SaiPa kertoi lisäksi solmineensa jatkosopimuksena Tirkkosen entisen pelikaverin, kapteeni Ville Kohon kanssa. Uusi sopimus pitää Kohon Lappeenrannassa vuoteen 2014 asti.

29-vuotias Koho pelaa SaiPan edustusjoukkueessa 11. kauttaan. Koko SM-liigauransa SaiPaa edustanut hyökkääjä on tällä kaudella tehnyt 26 ottelussa 15 (5+10) tehopistettä.


Pekka Tirkkonen siirtyy SaPKon peräsimestä SM-liigaan.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

» Lähetä palautetta toimitukselle