JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

SaiPa julkisti ensi kauden sopimuksia (päivitetty)

LIIGA / Uutinen
SaiPa julkisti muutaman uuden sopimuksen. Nuori hyökkääjä Eetu Qvist siirtyy HIFK:sta SaiPaan ja puolustaja Antti Weckström allekirjoitti jatkosopimuksen. Molempien pahvit ovat kaksivuotisia.

Eetu Qvist on kuopiolaislähtöinen hyökkääjälupaus, joka siirtyi viime kaudeksi HIFK:n A-junioreihin. Qvist loukkasi olkapäänsä pahasti kauden 17. ottelussa, mutta ehti pelaamissaan otteluissa iskeä komeat tehot 14+11=25. Toissa kaudella Qvist pääsi kokeilemaan 20 ottelun verran Mestis-vauhtia KalPan paidassa ja teki otteluissa tehot 5+10.

Viime viikolla SaiPa julkisti Jussi Pekkalan ja Sami Kaartisen sopimukset sekä jatkosopimukset Aki Uusikartanon, Matti Hanan, Juha Kuokkasen, Mika Kauppisen, Ville Kohon ja Juha Pursiaisen kanssa.

Jussi Pekkala aloitti SaiPassa kaudella 95-96 ja oli seuraavana keväänä nostamassa joukkuetta SM-liigaan. Pekkala pelasi seuraavat neljä kautta SaiPassa, jonka jälkeen lähti kokeilemaan siipiään ulkomaille. Yhden Itävallassa pelatun kauden jälkeen Pekkala siirtyi Ruotsin pääsarjaan Brynäsin joukkueeseen, jossa pelasi kaksi edellistä kautta. SM-liigapelejä 29-vuotiaalle Pekkalalle on kertynyt 198, joissa mies on kerännyt 19 maalia, 25 syöttöpistettä ja pakkaslukeman -28.

- Jussi on meidän vanha tuttu, joka tällä hetkellä pelaa Brynäsin ykköspakkiparissa Elitserienin karsintasarjassa. Pisteitä ei hirveästi hänelle ole kertynyt, mutta se ei hänen rooli koskaan ole ollutkaan, SaiPan toimitusjohtaja Ilkka Kaarna kertoi kaksivuotisen sopimuksen tehneen Pekkalan nykyhetkeä.

Toinen uusi mies on SaiPassa kiekko-oppinsa saanut Sami Kaartinen, joka oli reilut kaksi kautta SaiPan liigamiehistössä, mutta lähti kaudella 00-01 hakemaan vauhtia divarista. Kierrokseen kuului yksi kausi Vaasan Sportissa sekä viime kausi Kajaanin Hokissa. Kaartinen oli viime kaudella Mestiksen paras maalintekijä ja pistepörssin kakkonen. Hän teki 42 ottelussa 30 maalia ja 52 pistettä.

- Kiva saada toinen näyttöpaikka liigasta kahden vuoden tauon jälkeen. Vaikka pukee saman vanhan ja tutun pelipaidan taas ylle, niin melkein koko joukkue onkin muuttunut valmennusta myöten sitten viime kerran, Sami kertoi Kajaanista.

Joukkue puoliksi kasassa

Tänään julkistettujen sopimusten myötä SaiPalla on Kaarnan mukaan noin puolet joukkueesta kasassa. Neuvotteluja käydään ja uusia sopimuksia pitäisi tippua kevään kuluessa.

- Nyt julkistetut sopimukset eivät rajaa vielä ketään viime kauden joukkueesta ulkopuolelle. Mahdolliset jatkajat riippuvat uusista tulevista pelaajista. Tällä hetkellä varmoja lähtijöitä ovat ainoastaan Tomas Duba, Antti Hulkkonen ja Pekka Tirkkonen. Hulkkonen ja Tirkkonen ilmoittivat itse lähtevänsä ja Dubaan me emme puolestaan käyttäneet optiotamme, Kaarna valoittaa.

Ensi kauden maalivahtikuvio on vielä jonkun verran auki, mutta asiaa on tietysti mietitty johdon keskuudessa.

- Päädyttiin siihen tulokseen, että Duba ja Kuokkanen ovat niin lähellä toisiaan tasollisesti, mutta eri luokkaa rahallisesti, ettei Tomasta kannata pitää. Yhden maalivahdin vielä hankimme ja hän on joko selkeä ykkönen tai Kuokkasen kanssa samantasoinen ja -hintainen.

Etsintöjä jatketaan

Tämän hetkistä tilannetta Kaarna pitää hyvänä. Loppujoukkue on tarkoitus rakentaa huolella ja kiireettä.

- Hyökkäyksessä on hyvä runko kasassa ja kaksi ensimmäistä ketjuakin on jo puoliksi täytetty. Puolustukseen tarvitsemme vielä kolme pelaajaa. Ulkopuolelta on haussa siis maalivahti, kaksi puolustajaa ja kolme hyökkääjää. Loput täydennetään joko vanhoilla pelaajilla tai omilla junioreilla. Kauden alkaessa meidän riveissä on 2-3 ulkomaalaista, mutta sitä voidaan tarpeen tullessa täydentää syksyn aikana, Kaarna kertoili.

- Tavoitteena on rakentaa joukkue, joka menestyy sekä pelillisesti että taloudellisesti. Lisäksi joukkueen rakentamisessa täytyy ottaa huomioon, että jokainen hankittu pelaaja vaikuttaa seuraavaan hankintaan. Joukkueen toimivuus on ehdoton edellytys nykypäivänä. Avainasemassa on myös yleisön sytyttäminen mukaan, se on elinehto näillä resursseilla.

- Tällä hetkellä joukkueesta on kasassa noin puolet, mutta pelaajabudjetista, joka säilyy viime kauden tasolla, on käytetty vasta vajaa puolet. Tämä mahdollistaa vielä laadukkaiden pelaajien hankinnan kahteen ensimmäiseen kentälliseen.

- Tällä hetkellä olemme erittäin kiinnostuneita muutamasta ulkomaalaispelaajasta ja yhteydenottoja on jo tehty. Päävalmentaja Skriko onkin Pohjois-Amerikassa ja katselee siellä AHL-pelejä ja on jutellut muutaman pelaajan kanssa, Kaarna valotti hankintapolitiikkaa.

Lubomir Vaicin jatkamista hän ei tyrmännyt, mutta ei pitänyt sitä kovinkaan realistisena vaihtoehtona.

- Juttelin viimeksi eilen Vaicin agentin kanssa, mutta hinnoissamme on vielä iso ero. Minun tietääkseni kukaan Suomessa ei ole valmis maksamaan hänen pyytämäänsä palkkaa. Mielellään hän tänne tulisi, jos rukkaisimme numeroita uusiksi, mutta tätä hintaa emme ole valmiita maksamaan.

Tulevan kauden harjoitukset alkavat SaiPan kohdalta 22.4.2003 ja ne kestävät juhannukseen saakka. Sen jälkeen muutaman viikon omatoiminen harjoitusaika ja yhteen joukkue palaa jälleen 15. heinäkuuta. Ensi kosketus Kisapuiston jäähän tapahtuu 28. heinäkuuta.

SaiPan sopimuspelaajat kaudelle 03-04:

Maalivahdit:

Juha Kuokkanen

Ville HostikkaPuolustajat:

Petri Kokko

Matti Hana

Jussi Pekkala

Juha Pursiainen

Antti WeckströmHyökkääjät:

Vladimir Machulda

Aki Uusikartano

Kalle Kerman

Mika Kauppinen

Joni Yli-Torkko

Ville Koho

Sami Kaartinen

Eetu Qvist

» Lähetä palautetta toimitukselle