ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

SaiPa hankki ruotsalaispuolustajan

LIIGA / Uutinen
Lappeenrannan SaiPan puolustuskalusto alkaa olla kasassa, sillä joukkue hankki riveihinsä ruotsalaisen Per Savilahti-Naganderin. Isokokoisen puolustajan sopimus on muotoa 1+1 seuran optiolla.

SaiPa hankki joukkueeseensa lisävoimaa, kun puolustaja Per Savilahti-Nagander siirtyy joukkueeseen Elitserieniin nousseesta AIK:sta. Savilahti-Naganderilla, 25, on Allsvenskanin lisäksi kokemusta Elitserienistä 168 ottelun verran.

Oikea käsi alhaalla pelaava Savilahti-Nagander on isokokoinen (194cm/103kg) puolustaja, joka on SaiPan toisen ruotsalaisen Daniel Sondellin tavoin ollut Ruotsin nuorisomaajoukkueiden vakiokalustoa. Viimeksi Savilahti-Nagander puki kolmen kruunun pelinutun päälleen alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin vuonna 2005.

Viime kaudella puolustaja oli mukana nostamassa AIK:ta takaisin Elitserieniin. 49 ottelussa syntyivät tehot 3+9=12 ja jäähyminuutteja 90. Karsintasarjassa kymmenessä ottelussa syntyivät tehot 0+3=3.

SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin odottaa seuran kotisivuilla Savilahti-Naganderin tuovan varmuutta ja voimaa puolustukseen.

– Hän on varmaotteinen, kookas ja urheilullinen rightin pakki, joka tasapainottaa ja vahvistaa meidän pakkikalustoa, sekä tiivistää puolustuspelaamista muutenkin.

SaiPalla on juniorisopimukset mukaan lukien 33 pelaajasopimusta ensi kaudelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle