KÄR - HPK
BOS - TOR 2.00
CGY - COL 5.00
NSH - DAL 22.00

Saarenheimo palaa Kärppiin

LIIGA / Uutinen
Päättyneellä kaudella hopeaa voittanut Oulun Kärpät julkaisi uusia pelaajasopimuksia. Joukkueen uusin vahvistus on paluumuuttaja Pekka Saarenheimo. Lisäksi seura julkaisi jatkosopimuksia, joista merkittävimmät ovat Jari Viuhkolan, Vesa Viitakosken ja Justin Forrestin paperit.

Oulusta kiekko-oppinsa ammentanut Pekka Saarenheimo jätti Kärpät taakseen pronssikevään 2006 jälkeen ja siirtyi isomman roolin perässä Rauman Lukkoon. Uudessa seurassa mies sai runsaasti vastuuta kolmen kauden aikana. Kärppävuosiin verrattuna miehen pistemäärät tuplaantuivat. Tehojen valossa paras kausi oli 2006-2007, kun Saarenheimo nakutti kettupaidassa lukemat 19+27=46. Hyvät otteet palkittiin myös edustustehtävillä maajoukkueessa.

Nyt sentteri palaa kotikonnuilleen valmiina ottamaan Kärpistä ison tontin. Saarenheimon tuore sopimus on 2+1-vuotinen.

– Kun vaihtoehtoja tulevalle kaudelle katsoin, Kärpät oli kaikilta osin paras vaihtoehto. Teki hyvää käydä Raumalla, sillä Lukon kaudet kasvattivat minua pelaajana ja ihmisenä, Saarenheimo kertaa vuosiaan Raumalla.

– Sain kokemusta isossa roolissa pelaamisesta ja tuloksen tekemisestä. Nyt tuntuu hienolta palata tuttuun toimintaympäristöön ja Suomen parhaaseen organisaatioon, Saarenheimo hehkuttaa.

Päättyneen kauden joukkueesta Kärpissä jatkavat puolestaan hyökkääjät Jari Viuhkola, Vesa Viitakoski ja Veikko Karppinen. Näistä Viuhkolan ja Karppisen sopimukset ovat kahden vuoden ja Viitakosken vuoden mittaisia.

– Kun Viitakoski liittyi syksyllä Kärppiin, totesin, että hän on ajaton pelaaja. Olen edelleen samaa mieltä. Hän on pelannut huikean uran ja osoitti viime kaudella arvonsa Kärpille. Ratkaisupeleissä hän otti ison roolin, joukkueen valmentaja Matti Alatalo hymyili.

Puolustuksesta jatkosopimuksen allekirjoitti jenkkipakki Justin Forrest. Hänen jatkosopimuksensa on vuoden mittainen.

Junioreista liigasopimuksen teki lahjakas Joonas Donskoi. 17-vuotiaan Donskoin sopimus on kolmevuotinen.

– Hän on erittäin taitava ja hyvä pelikäsityksen omaava nuorukainen, jolla on pelillisesti kaikki avut nousta huipulle, Alatalo kertoo.

Uusien kiinnityksien myötä Kärpillä on nyt kasassa sopimus 23 pelaajan kanssa kaudesta 2009-2010.

» Lähetä palautetta toimitukselle