Saarelainen ja Mesikämmen suuntaavat Lukon riveihin

LIIGA / Uutinen
Saarelaisen ura jatkuu Raumalla.
Rauman Lukko on tehnyt 1+2-vuotiset sopimukset puolustaja Konsta Mesikämmenen sekä hyökkääjä Miro-Pekka Saarelaisen kanssa. Joukkueen A-nuorissa pelannut Jani Siekkinen sai myös sopimuksen joukkueeseen.

Miro-Pekka Saarelainen ehti pelaamaan kuluvan kauden aikana neljässä eri seurassa: Liigassa HIFK:ssa ja KooKoossa, Mestiksessä RoKissa ja Kiekko-Vantaassa. Liigassa 22-vuotias laitahyökkääjä tehtaili yhteensä 31 ottelussa tehot 2+4. Mestiksessä yhdeksän ottelua tuottivat tehot 1+4.

− Saarelainen on nuorten maajoukkueet läpi käynyt pelaaja, joka on läpi junioriuransa ollut niin sanottu ratkaisupelaaja. Oli kyse sitten A-, B- tai C-nuorista, niin Miro-Pekka on ollut aina silloin jäällä kun otteluja on ratkottu. Hän on selkeästi pisteidentekijä, joka on viimeistellyt junioriurallaan joka vuosi paljon maaleja. Se on se ominaisuus, jota yritämme hänen kohdallaan nyt yhdessä kehittää myös miesten tasolle, kertoi Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo.

Konsta Mesikämmen pelasi tällä kaudella Mestistä KeuPan riveissä. 21-vuotias puolustaja kokosi keuruulaisryhmän takalinjoilla 50 ottelussa tehot 2+6. 

− Mesikämmen on fyysisen pelitavan yleispuolustaja, joka omaa periksi antamattoman luonteen. Kyseessä on mielenkiintoinen lisä tähän meidän ryhmäämme, Vanhatalo totesi.

Molemmat pelaajat ovat Lukon ja KeuPan yhteistyöpelaajia.

− KeuPa-yhteistyöllä pyrimme Saarelaisen kohdalla siihen, että hän pystyisi ensin nousemaan Mestiksessä siihen maalintekijänrooliin ja myöhemmin ehkä toteuttamaan sitä samaa roolia sitten meillä täällä Liigassa. Se, että missä järjestyksessä kaikki tapahtuu on vielä auki, sillä koskaan ei tiedä ottaako hän esimerkiksi jo syksyllä jotain paikkaa Lukon joukkueesta, sen aika näyttää, Vanhatalo selvitti.

Lukko kiinnitti 1+2-vuotisella sopimuksella riveihinsä myös päättyneellä kaudella Lukon A-nuorissa kiekkoilleen Jani Siekkisen. 19-vuotias hyökkääjä viimeisteli raumalaisjoukkueessa 48 ottelussa tehot 13+28.

− Hän on kokonaisvaltainen pelaaja, joka hoitaa niin hyökkäys- kuin puolustuspelinkin. Hän pystyy tekemään peliä ja pelaamaan ylivoimaa eli hyvän puolustuspään pelaamisen lisäksi hän kykenee tuloksentekoon. Uskomme, että hänestä tulee pitkässä juoksussa hyvä yleispelaaja, aika näyttää kuinka kauan Liiga-tasolle nouseminen ottaa., Vanhatalo ennakoi.

Kuluvaksi kaudeksi Lukkoon siirtynyt puolustaja Sameli Ventelä sen sijaan ei Kiekkoareenan tietojen mukaan jatka joukkueessa. 22-vuotiaan puolustajan sopimuksessa oli kaksivuotinen optio, mutta se purettiin heti kauden jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle