Södertäljeen lisää NHL-miehiä

NHL, Muut Sarjat / Uutinen
Aikuistenkin arvokisoissa esiintynyt Cam Fowler pakenee työsulkua Södertäljeen.
Kuva © Pekka Rautiainen - http://www.illcommunications.fi
Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Södertälje SK saa kovia vahvistuksia takalinjoilleen, kun NHL-puolustajat Nicklas Grossmann ja Cam Fowler liittyvät joukkueen vahvuuteen. Joukkueessa on työsulkua paossa jo New York Rangersin Carl Hagelin sekä Philadelphia Flyersin Matt Read.

Philadelphia Flyersiä edustava Nicklas Grossmann ja Anaheim Ducksissa pelaava Cam Fowler ovat Ruotsin Allsvenskanissa pelaavan Södertälje SK:n uusimmat hankinnat. 20-vuotias Fowler liittyy joukkueeseen koko työsulun ajaksi, mutta Grossmann pelaa joukkueen mukana vain neljä seuraavaa ottelua.

Viime kauden aikana Dallasista Philadelphiaan treidattu Nicklas Grossmann solmi keväällä uuden joukkueensa kanssa nelivuotisen jatkosopimuksen, joka on arvoltaan 14 miljoonaa dollaria. Ennen lähtöään AHL-jäille pelasi ruotsalaispuolustaja Södertäljessä 32 ottelun ajan. Kokemusta kiekkoilusta on Grossmannille kertynyt myös Södertäljen juniorijoukkueista.

- Olemme erittäin iloisia siitä, että Nicklas saapuu joukkueeseemme. Hän osoittaa upeata hyväntahtoisuutta ja rakkautta nuorisoajan seuraansa kohtaan rahoittamalla koko vierailunsa omasta lompakostaan, kertoo Södertälje SK:n urheilujohtaja Per Nygårds seuran verkkosivuilla.

27-vuotias vankkarakenteinen puolustaja pelasi viime kaudella yhteensä 74 ottelua merkkauttaen niissä yhteensä 11 syöttöpistettä.

Cam Fowler saapuu joukkueeseen samalla ovenavauksella. Nuoren puolustajan hankinnassa oli suuressa roolissa seuran faniryhmän järjestämä kampanja.

- On todella uskomatonta, että haaviimme tarttui tämän luokan pelaaja. Hänen ansioluetteloaan tarkastellessa unohtaa helposti, että hän onkin vasta 20-vuotias, Per Nygårds hehkuttaa.

Fowler on pelannut kaksi kokonaista kautta kestäneen uransa Anaheim Ducksissa. Nuorukainen teki hienon sisääntulon NHL:ään takomalla tulokaskaudellaan tehot 10+30. Viime kaudella Fowlerin tahti hieman hiipui, sillä 82 ottelussa hänen pistetilinsä karttui lukemilla 5+24.

- Olen todella onnellinen, että pääsen jälleen pelaamaan ja odotan innolla aikaani Södertäljessä. Olen myös todella vaikuttunut seuran fanien aloitteellisuudesta, Cam Fowler kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle