Säilynoja Jokereiden toimitusjohtajaksi, Virmasesta urheilutoimenjohtaja

LIIGA / Uutinen
Helsingin Jokerit on tehnyt merkittäviä muutoksia organisaatioonsa. Matti Virmanen siirtyy seuran urheilutoimenjohtajaksi, ja hänen jättämänsä toimitusjohtajan paikan ottaa Keijo Säilynoja. (päivitetty 14.45)

Keijo Säilynoja, 38, on entinen Jokereiden luottohyökkääjä, joka on kiekkouransa jälkeen työskennellyt johtajatehtävissä pankkialalla. Pankkialan töidensä ohella hän on toiminut Pelaajayhdistyksen puheenjohtajana. Nyt hän luonnollisesti jättää nämä tehtävät.

Helsinkiläisseuran puheenjohtaja Harry Harkimo uskoo, että palkkaamalla Säilynojan Jokerit saa johtajakseen sekä urheilu- että talouselämän vahvan osaajan.

– Jääkiekkojoukkueen toimitusjohtaja ei voi olla sellainen, joka tulee urheilun ulkopuolelta. Tää on ihan omanlaisensa bisnesmalli ja tää vaatii erilaista osaamista, Harkimo perustelee.

– Kilpailu alalla kovenee ja toimintaa täytyy tiivistää. Uskon, että muutosten myötä Jokerit on entistä vahvempi.

Organisaatiouudistus on Jokereille merkittävä, sillä tähän asti toimitusjohtaja on vastannut sekä talouspuolesta että pelaajahankinnasta. Nyt nämä tehtävät jaetaan Säilynojan ja Virmasen kesken. Säilynoja kuitenkin lupaa, että muutos ei tarkoita työmäärän vähenemistä.

– Masan (Virmanen) on turha luulla, että työpäivät puolittuvat. Pikemminkin ne pitenevät entisestään, Säilynoja sanoo.

– Meille on tullut kuulopuheiden perusteella AHL:stä pelaajia, jotka maksavat sata tonnia eikä heistä ole mihinkään. Tähän me haluamme muutoksen, Harkimo säestää.

Pelaajaurallaan Säilynoja voitti neljä SM-kultaa ja pelasi kahdet MM-kisat. Luistimet hän ripusti naulaan kaudella 2000-01.

Matti Virmanen ehti olla Jokereiden toimitusjohtajana vuodesta 1999 alkaen. Hän siirtyy uuteen tehtäväänsä ja luovuttaa paikkansa Säilynojalle 15. kesäkuuta alkaen.

» Lähetä palautetta toimitukselle