Ryan Kesler siirtyy länsirannikkoa alemmas Anaheimiin

NHL / Uutinen
Ryan Keslerin paitaa kaunistaa jatkossa Ducks-logo.
Kuva © Getty Images
Vancouver Canucks on kaupannut varakapteeninsa Ryan Keslerin Anaheim Ducksiin.

Ryan Kesler, 29, ehti pelata Vancouver Canucksissa kymmenen kauden ajan. Canucks varasi Keslerin kesällä 2003 ensimmäisellä kierroksella. Viime kaudella olympialaisissakin pelannut amerikkalaissentteri saalisti 77 ottelussa 25 maalia ja 43 tehopistettä. Yhteensä Keslerille kertyi Canucks-kausillaan 655 ottelua ja 393 tehopistettä.

Vaihdossa Canucksiin siirtyvät Nick Bonino ja Luca Sbisa. Keskushyökkääjänä pelaava amerikkalainen Bonino, 26, teki NHL-läpimurtonsa päättyneellä kaudella. Paikallisvastustaja San Jose Shaksin kesän 2007 seitsemännen kierroksen varaus sai 77 ottelussa kokoon 49 tehopistettä. Yhteensä Boninolla on NHL:ssä pelattuna 189 ottelua, missä on syntynyt 82 tehopistettä.

Sbisa, 24, on sveitsiläinen puolustaja. Kesällä 2008 Philadelphia Flyers varasi miehen ensimmäisellä kierroksella. Viime kaudella vain 30 ottelua NHL:ssä pelannut Sbisa sai niissä kokoon kuusi tehopistettä. Urallaan Sbisa on ehtinyt pelata 266 ottelua NHL:ssä tehopistesarakkeen näyttäessä lukemaa 56.

Canucks saa lisäksi vaihdossa Ducksin ensimmäisen kierroksen varausvuoron lauantaiyön varaustilaisuudessa. Kyseessä on tilaisuuden 24. varausvuoro. Canucks sai lisäksi Ducksin tulevan varaustilaisuuden kolmannen kierroksen varauksen ja Ducks sai Canucksin ensi kesän kolmannen kierroksen varausvuoron.

Keslerin nykyinen sopimus päättyy kesällä 2016. Miehen vuositulot ovat viisi miljoonaa per kausi. Boninon kesken viime kauden tehdyn sopimuksen arvo on 1,9 miljoonaa kaudessa ja päättyy vuonna 2017. Sbisan 2,175 miljoonan sopimus päättyy ensi kesänä.

Canucksin huhuttiin kauppaavan Keslerin eteenpäin jo keväällä siirtoikkunan sulkeutuessa, mutta olympiahopeaa vuonna 2010 voittanut Kesler jatkoi joukkueessa kauden loppuun asti. Canucks ei päässyt lainkaan pudotuspeleihin ja joukkueen neljän vuoden konferenssifinaaliputki tuli näin päätökseen.

Kesler oli joukkueen paras maalintekijä runkosarjassa ja yhteensä kolmanneksi paras pistemies ruotsalaisveljesten Henrik ja Daniel Sedinin jälkeen.

Ducks oli runkosarjassa läntisen konferenssin paras joukkue. Joukkue eteni pudotuspelien toiselle kierrokselle ja putosi siellä paikallisvastustaja Los Angeles Kingsille seitsemässä ottelussa. Kings eteni lopulta Stanley Cupiin.

Bonino oli niin Ducksin runkosarjan kuin pudotuspelienkin kolmanneksi tehokkain pistemies. Pudotuspeleissä hyökkääjä pelasi kaikki Ducksin 13 ottelua ja sai niissä kokoon kahdeksan tehopistettä. Sbisa pelasi vain kahdessa pudotuspeliottelussa saaden yhden syöttöpisteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle