Ruotsin ylivoima liikaa Tanskalle - Slovakia takoi Ranskan kumoon

MAAJOUKKUE / Uutinen
Tomas Jurco alusti kaksi maalia Slovakian voitossa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
MM-kisojen sunnuntain iltakamppailut eivät suuria yllätyksiä tarjonneet. Otteluissa isoon rooliin nousivat erikoistilanteet, joiden ansiosta Slovakia ja Ruotsi karkasivat vastustajiltaan otteluiden toisissa erissä.

Ranskan ja Slovakian kohtaaminen alkoi räväkästi, kun Jordann Perret vei Ranskan johtoon jo ensimmäisellä minuutilla. Slovakia kuitenkin kuittasi osuman pian Andrej Sekeran komealla siniviivalaukauksella, joka painui ohi Cristobal Huetin.

Slovakia hallitsi peliä tasoituksensa jälkeen ja Dominik Granak laukoi joukkueen johtoon ajassa 13.55. Ranska piristyi jälleen erän loppua kohden, mutta ei saanut aikaan tasoitusta ylivoimallakaan.

Toisessa erässä peli aaltoili päästä päähän ja tilanteita oli molemmilla maaleilla. Ranskalla oli erän alussa mahdollisuus tasoittaa ylivoimallakin, mutta erikoistilanteet olivat heikkoja.

Slovakia karkasi erän lopulla 4-1-johtoon kahdella pikamaalilla: Martin Bakos käänsi maalin edestä ylivoimalla kolmannen osuman ja Libor Hudacek veivasi vajaata minuuttia myöhemmin taululle jo 4-1-numerot.

Päätöserä ei enää ihmeitä tarjonnut: Slovakia kontrolloi peliä täysin, eikä Ranska saanut erässä kunnon tilanteita aikaan.

Slovakia taituroi erässä vielä yhden osuman, kun puolustaja Christian Jaros viimeisteli ylivoimahyökkäyksen päätteeksi 5-1-loppulukemat Marek Viedenskyn ja kaksi syöttöä ottelussa keränneen Tomas Jurcon hyvistä alustuksista.

Ruotsin ylivoima myrkkyä Tanskalle

Ruotsi oli ottelun alkupuoliskolla hallitsevampi osapuoli ja pääsi ylivoimallakin kokeilemaan Sebastian Dahmin yllättämistä siinä kuitenkaan onnistumatta.

Tanska puolestaan käytti tehokkaasti hyväksi illan ensimmäisen ylivoimansa, kun Nikolaj Ehlers survoi Jesper B. Jensenin siniviivalaukauksen irtokiekon verkon perille.

Ruotsi tarjosi erän loppuun Tanskalle mahdollisuuden lisäosumaan hölmöillessään itselleen väärä vaihdosta jäähyn. Erikoistilanteen aikana Ruotsin Gustav Nyqvistillä oli paikka iskeä alivoimalla ylivoimahyökkäyksestä tasoitus, mutta taustalta tullut tanskalaispuolustaja Daniel Nielsen pelasti tilanteen.

Hetkeä myöhemmin Ehlers taituroi itselleen vaarallisen tekopaikan, mutta yritys päätyi Viktor Fasthin hanskaan.

Tanska aloitti toisen erän vahvasti ja pääsi ylivoimalle heti erän alkuun, mutta ei onnistunut lisäämään johtoaan. Ruotsi pääsi nopeasti takaisin peliin mukaan ja meni nopeaan tahtiin johtoon. Ensin Robert Rosén iski maalin eteen pomppineesta kiekosta tasoituksen ja paria minuuttia myöhemmin Mikael Backlund survoi ylivoimalla 2-1-johtomaalin.

Lopullinen niitti ottelulle tuli toisen erän lopussa, kun Ruotsi pääsi kahden miehen ylivoimalla Morten Madsenin ja Jensenin saatua rangaistukset. Ruotsi käytti tilaisuutensa ja toistamiseen osuneen Backlundin sekä Mattias Nygrenin osumilla joukkue siirtyi 4-1-erätaukojohtoon.

Päätöserä oli enää muodollisuus, sillä Tanska oli erässä hyvin lyödyn oloinen. Ruotsi loi useita hyviä tilanteita Dahmin veräjälle ja lopulta Nyqvist päästi iskemään ylivoimalla oman hyökkäyspään riistonsa päätteeksi taululle 5-1-numerot.

Tanska viimeisteli vielä lopussa lohdutusosuman, kun puolustaja Jensen laukoi 5-2-loppunumerot kuusi sekuntia ennen loppusummeria.

» Lähetä palautetta toimitukselle