Ruotsi päihitti Tanskan kisa-avauksessa − Dahlin harvinaiseen joukkoon

MAAJOUKKUE / Uutinen
Nuori Dahlin iski maalin avauspelissä.
Kuva © Bildbyrån
Ruotsi voitti Tanskan nuorten MM-kisojen avausottelussa maalein 6-1. Ruotsin 16-vuotias puolustaja Rasmus Dahlin liittyi harvalukuiseen joukkoon. Supertähti Alexander Nylander iski kaksi osumaa.

Ruotsi voitti Tanskan maalein 6-1 Kanadassa pelattavien kisojen avauksessa. Ottelun suuriin hahmoihin kuului Ruotsin Alexander Nylander iskien kaksi maalia. Ruotsi ratkaisi pelin toisessa erässä iskien neljä maalia Tanskan verkkoon.

Ottelu oli jo kahden erän jälkeen tilanteessa 6-0. Tanskan Nikolaj Krag Christensen teki joukkueensa ainoan maalin päätöserässä.

− Aina hienoa olla täällä, totesi Tanskan päävalmentaja Olaf Eller, jonka Lars-poika on pelannut Montreal Canadiensissa NHL:ää.

Päävalmentaja Eller on luottavainen turnauksen jatkon suhteen, vaikka huominen tiukka peli on jo kulman takana.

− Suomea vastaan pelimme täytyy olla yhtenäisempää, kuin tänään. Me voimme nousta samalle tasoille kuin viime vuoden kisoissa.

Ruotsin Rasmus Dahlin liittyi yhdeksäntenä pelaajien joukkoon, jonka pelaajat ovat onnistuneet avaamaan pistetilinsä alle 20-vuotiaiden kisoissa jo 16 vuoden ikäisenä.

− Pääsimme hieman onnekkaasti 2-0-johtoon. Meidän täytyy parantaa peliämme turnauksen edetessä. Olimme myös liian hitaita tänään, ruoti puolestaan Ruotsin pääkäskijä Tomas Monten ottelun jälkeen.

EDIT 26.12.2016 kello 22.50: Tanskan valmentajan kommentit lisätty.

EDIT 26.12.2016 kello 22.54: Ruotsin valmentajakommentit lisätty.