Ruotsi ja Venäjä ottivat toiset voittonsa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ruotsi pääsi juhlimaan saksalaisten kustannuksella tiistaina.
Naisten olympialaisten jääkiekkoturnauksen tiistai-illassa nähtiin ottelut Saksa-Ruotsi ja Venäjä-Japani.

Tiistain ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Saksa ja Ruotsi. Ruotsi vei ottelun puhtaasti nimiinsä lukemin 4-0. Saksallakin oli omat mahdollisuutensa, sillä joukkue sai lauottua 21 kertaa Ruotsin maalia kohti ja pääsi neljään kertaan ylivoimalle. Ruotsi hyödynsi kuitenkin maalipaikkansa ja vei voiton Emma Nordinin, Cecilia Östbergin, Johanna Olofssonin sekä Pernilla Winbergin maaleilla.

Toisessa ottelussa emäntämaa Venäjä kukisti Japanin lukemin 2-1. Venäjä meni avauserän puolivälissä Tatjana Burinan maalilla johtoon ja johto kesti aina kolmannen erän alkuun saakka. Japani pääsi tasoittamaan alivoimalla ajassa 40.33 Ayaka Tokon maalilla.

Ottelu eteni tasalukemissa reilun 11 minuutin ajan, kunnes Venäjä onnistui tekemään ottelun voittomaalin ajassa 51.36. Sankarittareksi nousi Alexandra Vafina.

Illan tulokset tarkoittivat sitä, että Ruotsi ja Venäjä jatkavat puhtaalla pelillä ja ratkaisevat lohkovoiton keskinäisessä pelissään torstaina. Japani ja Saksa kohtaavat samaten torstaina.