TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Ruohomaa lähtee liigajäille

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Mikael Ruohomaa muuttaa Kuopioon.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
KalPa tiedotti kiinnittäneensä Mestiksen tähtihyökkääjä Mikael Ruohomaan kaksivuotisella sopimuksella.

Mestiksen pistepörssissä päättyneellä kaudella toiseksi sijoittunut Mikael Ruohomaa siirtyy KalPan nuttuun. Jokipoikien paidassa 56 ottelua tuottivat kovat tehot 22+43.

− KalPa oli ehdottomasti paras vaihtoehto niistä, jotka olivat pöydällä. KalPa pitää paljon kiekkoa ja liikkuu hyvin. Ne ovat myös omia vahvuuksiani ja lisäksi Kuopiossa on iso kaukalo. Halusin tulla juuri Kuopioon, kertoo Ruohomaa.

Viime kaudella 25-vuotias sentteri kiekkoili Joensuussa lainalla JYPistä. Liigakokemusta hänellä on parinkymmenen ottelun verran kaudelta 2011-12.

Ruohomaan suurimmat vahvuudet ovat kiekollisessa pelissä. Mestiksessä hän pystyy parhaimmillaan dominoimaan kenttätapahtumia.

− KalPan pelillinen identiteetti on liikkuva ja energinen taitokiekko ja Mikaelin vahvuudet korkea taitotaso sekä hyvä liike tukevat hyvin pelitapaamme. Kyseessä on monipuolinen pelaaja, joka tuo laajuutta keskelle. Alla on vahvoja kausia Mestiksessä ja kokemusta jo Liigasta, joten Mikael tietää mitä pelipaikan ottaminen Liigassa vaatii ja on valmis siihen haasteeseen, kertoo urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle