TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Runkosarja päättyi, Haatajasta pistekunkku

LIIGA / Uutinen
Pudotuspelit käynnistyvät.
Kuva © Jaakko Stenroos
SM-liigan runkosarja on paketissa. Runkosarjan voittajaksi selvisi Jokerit, ja pistepörssin ykköstilan vei Kärppien Juha-Pekka Haataja. Pudotuspelit käynnistyvät villi kortti -kierroksella torstaina.

SM-liigan runkosarjan voittaja ja pudotuspelijoukkueet ovat selvillä. Ykköseksi selvisi 12 vuoden tauon jälkeen Helsingin Jokerit, joka nipisti voiton kolmen pisteen erolla Tapparaan. 111 pistettä sivuaa joukkueen toiseksi parhaalta kaudelta 2006-07.

Pudotuspeleihin selvinneet kymmenen joukkuetta ovat Jokerit, Tappara, JYP, Ässät, KalPa, HPK sekä sääliplayoffsiin päässeet Kärpät, HIFK, SaiPa ja Lukko.

Kuusi ensin mainittua menevät suoraan neljännesvälieriin, joissa kohtaavat varmuudella parit JYP-HPK ja Ässät-KalPa. Jokerit ja Tappara saavat vastustajansa villi kortti -kierroksella, joka käynnistyy paras kolmesta -systeemillä torstaina.

Haataja pistekunkku, Raanta maalivahtien ykkönen, Karlsson puolustajien tehokkain

Juha-Pekka Haataja on SM-liigan pistepörssin voittaja kaudella 2012-13. Vaikka Haataja jäi viimeisellä kierroksella pisteittä, ei pisteen päähän jäänyt Justin Azevedo onnistunut Haatajaa kummemmin lihottamaan tiliään päätösotteluissa. Yhteensä tehot 28+31=59 kerännyt Kärpät-hyökkääjä oli myös liigan paras maalintekijä.

Syöttöpörssin kuningas oli JYPin Eric Perrin 42:lla syöttöpisteellä ennen 39 syöttöä napsinutta Ivan Humlia.

Puolustajista eniten pisteitä keräsi Erik Karlsson (9+25=34), vaikka NHL:ään palannut ruotsalainen pelasi vain puolet runkosarjan otteluista. Tehotilaston ykkönen oli HPK:n Jere Sallinen lukemalla +26.

Maalivahdeista paras oli tilastojen valossa Antti Raanta, jolla oli sekä paras torjuntaprosentti (94,33 %), että pienin päästettyjen maalien keskiarvo (1,85).

SM-liigan lopullisen sarjataulukon näet täältä.

» Lähetä palautetta toimitukselle