Rullakiekon lopputurnausjoukkueet selvillä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Runkosarjan sijoillaan pääsynsä lopputurnaukseen varmistaneet Roller Eagles ja Devils saivat seuraa keskiviikkona. Puolivälieristä jatkoon selviytyivät voitokkaina MahtiAnkat ja Näätä Rollers.

Rullakiekon SM-lopputurnaus pelataan tulevana viikonloppuna Tikkurilassa. Runkosarjan kärkikaksikon vastustajat selvisivät yksiosaisissa puolivälieräotteluissa.

Finaaleja isännöivä MahtiAnkat joutui äärimmäisen tiukalle K-67:n kanssa, mutta voitti lopulta runsasmaalisen ottelun rangaistuslaukauksilla. Varsinaisen peliajan ja jatkoerän jälkeen ottelu oli tilanteessa 8-8, Ankkojen Nemo Nokkosmäen tasoitettua pelin vain puolisen minuuttia ennen täyttä aikaa.

Turkulaiset johtivat ottelua parhaimmillaan jo neljällä maalilla, mutta MahtiAnkkojen päätösneljänneksen loppukiri oli tehokas. Ottelun ahneimmat pelimiehet olivat MahtiAnkkojen Aki Tuominen (3+4) ja Joonas Vihko (2+3).

Toisessa parissa Bulldogit taipuivat kotiedustaan huolimatta Näätä Rollersille luvuin 5-7 (0-0,1-2,1-2,3-3). Tasainen ottelu ratkesi sekin vasta viimehetkillä, kun Rami Uusitalo käytti kuusaalaispuolustuksen virheen hyväkseen reilu minuutti ennen täyttä aikaa.

Jari Harjumäki viimeisteli loppuluvut tyhjiin. Uusitalon tehot ottelusta olivat 1+3, kotijoukkueen Mikko Liukkonen osui maalirautojen väliin kolmesti.

Runkosarjan voittanut Roller Eagles kohtaa lauantain välierissä Näätä Rollersin ja toiseksi sijoittunut Devils MahtiAnkat. Finaali- ja pronssiottelut pelataan sunnuntaina. Jokkerin Bulldogit sijoittuivat sarjassa lopulta viidensiksi ja Kiekko-67 oli kuudes.