Roope Ranta siirtyy Jokipoikiin

MESTIS / Uutinen
Viime kaudella Kiekko-Vantaan riveissä vahvan Mestis-debyytin tehnyt Roope Ranta kiekkoilee alkavalla kaudella Jokipojissa. Espoon Bluesin sopimuspelaaja Ranta matkaa Joensuuhun koko kauden kattavalla lainasopimuksella.

Blues ja Jokipojat ovat sopineet 21-vuotiaan hyökkääjä Roope Rannan siirtymisestä koko kauden kattavalla lainasopimuksella Joensuuhun. Seurat ovat kuitenkin sopineet, että tilannetta voidaan tarkistaa joulutauolla, mikäli espoolaisjoukkue kärsii loukkaantumisista.

– Ranta on nopea luistelija ja hänellä on hyvät kiekolliset ominaisuudet. Hän tuo joukkueemme hyökkäykseen leveyttä ja samalla sisäistä kilpailua, toteaa Jokipoikien päävalmentaja Jarno Pikkarainen verkkolehti Mehtimäkeläisen -sivuilla.

Viime kaudella Mestis-yleisön tietoisuuteen räväkillä ja taidokkailla otteillaan noussut Ranta nakutti 43 runkosarjaottelussa 10+22 tehopistettä ollen näin Kiekko-Vantaan toisiksi tehokkain pelaaja. Kevään pudotuspeleissä nuori hyökkääjä sai kasaan kolme (1+2) pistettä viidessä kamppailussa.

Maalivahtiosasto säppiin

Rannan lisäksi Jokipojat julkaisi toisenkin pelaajasopimuksen, kun joukkueessa try-outilla ollut maalivahti Juuso Oinonen onnistui vakuuttamaan valmennus- ja seurajohdon tarpeellisuudestaan Mikko Rämön tuuraajana.

– Juuso on nuori tasaisesti eteenpäin menevä kaveri. Tulevalla kaudella hän pystyy ottamaan jo isompaakin roolia, sanoo päävalmentaja Pikkarainen.

Viime kaudella seitsemässä ottelussa Jokipoikien tolppien välissä seissyt Oinonen, 20, on joensuulaisseuran oma kasvatti, jonka vyöltä löytyy myös yksi pelattu SM-liigaottelu HIFK:n pelipaidasta.

Jokipojilla on nyt julkaistujen nimien myötä kasassa yhteensä 22 pelaajasopimusta ja kaksi try-out-sopimusta alkavalle Mestis-kaudelle 2009-2010. Tämän lisäksi joensuulaisjoukkueen harjoitusringissä on mukana viime kaudella HIFK:ssa kiekkoillut puolustaja Mikko Turunen.

– En osaa sanoa, tuleeko joukkueeseen vielä vahvistuksia, mietiskelee Pikkarainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle