Calder Cup -finaalit käynnistyvät − Roope Hintz ja Miro Aaltonen vastaavat suomalaisedustuksesta

NHL, Muut Sarjat / Uutinen
Roope Hintz (oik.) ei päässyt vielä tekemään NHL-debyyttiään Dallas Starsin paidassa. Kuva viime syksyn harjoitusottelusta.
Kuva © Getty Images
Toronto Marlies ja Texas Stars pelaavat tämän kauden Calder Cup -finaaleissa. Suomalaisista loppuottelusarjassa nähdään Toronto Marliesin Miro Aaltonen ja Texas Starsin Roope Hintz.

Toronto Marlies ja Texas Stars pelaavat tämän kauden AHL-finaaleissa. Marlies voitti Itäisen konferenssin loppuottelusarjassa Lehigh Valley Phantomsin otteluvoitoin 4−0 ja Stars puolestaan Läntisen konferenssin loppuottelusarjassa Rockford IceHogsin otteluvoitoin 4−2.

Suomalaisista Marliesissa pelaa Miro Aaltonen, joka on joukkueensa viidenneksi tehokkain pelaaja pudotuspeleissä kymmenellä (4+6) tehopisteellään. Konferenssifinaaleissa Aaltonen oli tärkeässä roolissa ja teki viisi (3+2) tehopistettä neljässä ottelussa.

Runkosarjassa Aaltonen teki 64 pelaamassaan ottelussa 43 (20+23) tehopistettä ja oli joukkueensa sisäisessä pistepörssissä kolmanneksi tehokkain.

Starsissa suomalaisedustuksesta vastaa Roope Hintz, joka puolestaan on pudotuspelien kolmanneksi tehokkain Stars-pelaaja 11 (4+7) tehopisteellään. Hintz teki konferenssifinaalien kuudennen ottelun jatkoerässä voittomaalin Rockford IceHogsin verkkoon.

Runkosarjassa Hintz teki pelaamissaan 70 ottelussa 35 (20+15) tehopistettä ja oli joukkueensa viidenneksi tehokkain pelaaja. Maaleja hän teki Stars-pelaajista toiseksi eniten.

Marlies on Toronto Maple Leafsin farmiseura, ja Stars on puolestaan Dallas Starsin farmiseura. Molempien suomalaisten, Aaltosen, 24, ja Hintzin, 21, NHL-debyytit jäivät vielä tällä kaudella tekemättä.

Calder Cup -finaalit alkavat Marliesin kotikaukalossa lauantaina kello 23.00 Suomen aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle