RoKin valmennuskaksikko vaihtuu - Karjalainen U16-maajoukkueen päävalmentajaksi

MESTIS / Uutinen
Petri Karjalainen (keskellä) ja Benjamin Laurinkari (oik.) siirtyvät uusiin haasteisiin Rovaniemeltä.
Kuva © Oona Sarajärvi
RoKin päävalmentaja Petri Karjalainen sekä apuvalmentaja Benjamin Laurinkari eivät jatka RoKin valmennustehtävissä ensi kaudella.

Kuluvalle kaudelle Vaasan Sportin apuvalmentajan tehtävistä Rovaniemelle RoKin päävalmentajaksi siirtynyt Petri Karjalainen, 37, palaa maajoukkueeseen aloittamalla toukokuussa alle 16-vuotiaiden päävalmentajana. Karjalaisen sopimus on kolmivuotinen, joten hän luotsaa vuonna 2003 syntyneitä pelaajia vuoden 2021 alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin saakka.

Oululaisvalmentaja on ehtinyt urallaan valmentaa niin ulkomailla kuin Suomessakin. Suomessa hän on toiminut apuvalmentajana Liiga-joukkueista Oulun Kärpissä ja Vaasan Sportissa. Päävalmentajana Karjalainen on ollut Mestiksessä RoKin lisäksi Heinolan Peliitoissa. Aiempaa maajoukkuekokemusta Karjalaisella on apuvalmentajana kolmelta kaudelta alle 20-vuotiaiden maajoukkueesta. Vuonna 2014 saavutuksena oli maailmanmestaruus. 

KalPa-kasvatti Benjamin Laurinkari, 25, puolestaan siirtyy opiskeluidensa päätyttyä täysipainoiseksi valmentajaksi Kouvolaan. Ensi kauden alusta Laurinkari ottaa päävalmentajan vastuun KooKoon B-junioreissa. RoKissa neljä kautta valmentajana toiminut Laurinkari pelasi Rovaniemellä yhden kauden, jonka jälkeen hän siirtyi penkin taakse suorittaen samalla liikunnanohjaajan tutkinnon.

» Lähetä palautetta toimitukselle