ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

RoKille sopimuksia - maalivahti testiin ja luottohyökkääjälle jatkoa

MESTIS / Uutinen
Fomin on pelannut urallaan Mestistä myös Hokissa.
Kuva © Timo Savela
Mestikseen noussut Rovaniemen Kiekko on tehnyt jatkosopimuksen hyökkääjä Henri Fominin kanssa. Lisäksi seura tiedotti, että joukkueen maalivahtiosasto vahvistuu slovakkivahti Dusan Sidorilla.

Päättyneellä kaudella rovaniemeläisjoukkueen paidassa 36 ottelussa tehot 14+36 kerännyt Henri Fomin jatkaa ryhmässä yksivuotisella sopimuksella. Fominille Mestiskään ei ole uusi sarja, sillä hän pelasi siellä jo kaudella 2009-10 RoKin riveissä ja myöhemmin myös 57 ottelun verran Hokissa.

− RoKi oli ehdottomasti ykkösvaihtoehto, kun aloin miettimään tulevan kauden suunnitelmia Mestis-nousun myötä. Olen nauttinut pelaamisesta kotikaupungissa, ja uskon pystyväni kantamaan isoa vastuuta myös alkavalla kaudella, Fomin kommentoi.

Fominin sopimuksen lisäksi RoKi kertoi tehneensä ensi kautta koskevan sopimuksen slovakialaismaalivahti Dusan Sidorin, 28, kanssa. Sopimukseen sisältyy elokuun loppuun ulottuva koeaika.

Viime kaudella Italian pääsarjan Valpellicen veräjällä torjunut Sidor on pelannut urallaan myös NCAA-yliopistosarjassa sekä Slovakian pääsarjassa HK SKP Popradin riveissä.

− Etsimme maalille vähän kokeneempaa kaveria ja saimme Sidorista hyvät tiedot monesta paikasta. Uskomme, että hän pystyy kantamaan ykkösmaalivahdin vastuun tulevalla kaudella, kertoi RoKin manageri Jani Mikkola.

Sidor itse näkee Mestiksessä pelaamisen hyvänä mahdollisuutena kehittää itseään pelaajana.

− Halusin Mestikseen, koska se on oikeasti minulle mahdollisuus uralla eteenpäin ja kovemmalle tasolle. Haluan kehittyä jatkuvasti ja olen tälläkin hetkellä Sveitsissä harjoittelemassa pääsarjajoukkueen mukana, kaksi kertaa päivässä viitenä päivänä viikossa, Sidor sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle