TBL - MTL 2.00
NYI - EDM 2.00
WPG - OTT 2.00
ARI - TOR 2.00
CAR - DAL 3.00
CHI - CBJ 3.30
VGK - NSH 5.00
SJS - VAN 5.00
LAK - BOS 5.30
PIT - NYR 19.30
MIN - STL 22.00

RoKille kolme uutta sopimusta

MESTIS / Uutinen
Historiansa ensimmäistä Mestis-joukkuetta kasaava Rovaniemen ylpeys RoKi julkaisi kolme uutta pelaajasopimusta. Sinisessä sotisovassa esiintyvät ensi kaudella Antti Pohjalainen, Juha Silvander ja Jarkko Pakisjärvi.

Viidennen kautensa RoKissa aloittava ässäkasvatti Antti Pohjalainen kuului historiallisen Mestis-nousun saavuttaneen rovaniemeläisjoukkueen runkopelaajiin. 27-vuotias puolustaja kokosi Suomi-sarjan 34 ottelussa tehot 4+9, höystäen saldoaan Mestis-karsintojen kuudessa kamppailussa kolmella (1+2) tehopisteellä.

– Pohjalainen on ollut neljä kautta hakemassa meille Mestis-paikkaa ja on tuona aikana osoittanut kuuluvansa joukkueen luottopakkeihin, toteaa RoKin päävalmentaja Ari Kokkonen.

Kokemusta ja näkemystä ulkomailta

Täysin uusina miehinä RoKiin liittyvät ulkomailta takaisin Suomeen palaavat hyökkääjät Juha Silvander ja Jarkko Pakisjärvi.

Liigakokemusta Kärppien ja SaiPan riveistä sekä Mestis-tuntumaa Hokin ja Jukurien pelipaidoista urallaan hakenut Silvander, 26, on viime kaudet kierrellyt tiiviisti ulkomaiden sarjoja. Päättynyt pelisesonki kului kolmen eri maan sekä seuran riveissä, sillä Silvander aloitti kiekkoilun Ranskan pääsarjajoukkue CSG Strasbourgissa kunnes siirtyi Ruotsin 1.divisioonaan Kristianstads IK:hon ja siitä vielä edelleen Norjan 1.divisioonajoukkue Rosenborg IHK:hon.

Niin ikään ulkomailla viime vuodet pelannut Pakisjärvi vietti peräti yhdeksän perättäistä kautta Ruotsin 1.divisioonassa Kalix HF:n ja Asplöven HC:n riveissä. Suomessa 30-vuotias hyökkääjä on aiemmin edustanut Tornion IHC:tä ja Kiekko-Oulua.

– Sekä Pakisjärvi että Silvander sopivat profiililtaan meidän rosteriin, sillä haluamme pelata edelleen liikkuvaa ja aggressiivista peliä. Lisäksi molemmat ovat pohjoisen poikia, mikä on meillä yksi lähtökohta, kun pelaajahankintoja tehdään.

RoKi-valmentaja Kokkosen mukaan uusia sopimusuutisia on lupa odottaa kuluvan viikon aikana.

– Tarjontaa on kiitettävästi, mutta me teemme valintoja maltilla ja pitäen koko ajan joukkueen kokonaisuuden mielessä. Selvää on, ettemme pysty kamppailemaan euroissa suurten etelän seurojen, kuten Vaasan Sportin kanssa. Rakennamme joukkuetta niillä eväillä, jotka meillä on.

RoKilla on tällä hetkellä kasassa 12 pelaajasopimusta tulevalle Mestis-kaudelle 2009-2010.

» Lähetä palautetta toimitukselle