Roberto Luongo torjui 53 kertaa

NHL:ssä pelattiin neljä ottelua. Joe Sakic oli tehokkaana New Yorkissa ja San Jose antautui vihdoin Anaheimissa, mutta illan tähti oli Floridan maalivahti Roberto Luongo, joka oli hurjalla torjuntapäällä.

Washington- Florida 2-3

Washington ampui peräti 55 kertaa kohti Floridan maalia, mutta kuten NHL:ää seuraavat tietävät, viihtyy maalivahti Roberto Luongo kumisateessa. Niinpä kotijoukkue sai aikaan vain kaksi maalia vedoillaan. Luongon uroteon ansiosta Floridan 13 tappiollisen vieraspelin putki päättyi. Washington ampui Torontoa vastaan 53 kutia vuonna 1981, joten ennätys parani kahdella. Washingtonin Olaf Kölzig torjui 31 kertaa.

Chris Clark vei Washingtonin alivoimalla 1-0-johtoon avauserässä. Hetkeä myöhemmin Florida kuitenkin vastasi ylivoimalla. Maalin iski hurjaan vireeseen päässyt nuori hyökkääjä Nathan Horton. Floridan ylivoima jatkoi tehokasta toimintaansa toisen erän lopussa, kun slovakkisentteri Joszef Stumpel onnistui maalinteossa.

Kolmannen erän alkuminuuteilla Rostislav Olesz ohjasi Mike Van Rynin vedon verkkoon ja Florida johti kahdella maalilla. Maali tarkastettiin videolta, mutta Oleszin maila ei ollut liian korkealla. Brian Sutherby kavensi, kun kellossa oli alle viisi minuuttia jäljellä, mutta sen jälkeen Capitalsin meno hyytyi, ja joukkue laukoi vain kerran kohti Luongoa.

Florida onnistui ylivoimalla kaksi kertaa neljästä tilanteesta, kun taas Washington kompuroi kuudesti. Kaiken lisäksi joukkue hukkasi 5-3-ylivoiman.

- Luongo oli uskomaton. Kun laukoo 55, 56 kertaa, sitä odottaisi voittavansa. Tämä oli voitto, jonka hukkasimme, Sutherby harmitteli.

Olli Jokinen Flo, 0+1, -1, 17:06

Dallas karkasi heti kuvan saatuaan

Chicago- Dallas 3-5

Dallas karkasi Chicagossa kahden maalin johtoasemaan heti aloituksen jälkeen, eikä Chicago enää päässyt rinnalle. Vierasjoukkueelle voitto oli jo kahdestoista neljästätoista viime pelistä.

Mike Modano ja Jussi Jokinen onnistuivat heti ottelun alussa. Molemmat iskivät maalinsa paluukiekoista ja Dallas johti 2-0 kahden minuutin pelin jälkeen. Kun Jason Arnott osui vielä ylivoimalla avauserässä, oli Dallas tehnyt tuhonsa. Arnottin maalin jälkeen kelloon jäi enää sekunteja.

Toisessa erässä Chicago kavensi 5-3-ylivoimalla, kun Mark Bell ohjasi Jaroslav Spacekin vedon sisään. Nathan Perrot kuitenkin ampui kaukolaukauksella lisää kirittävää kotijoukkueelle. Maali meni helposti Nikolai Habibulinille, jolla ei ollut paras päivänsä. Habibulin torjui vain 15 vetoa, kun taas vastapuolen Marty Turco sai kopata 29 kiekkoa.

Mikael Holmqvist vei kolmannen erän alussa kiekon väkisin verkkoon ja toi Chicagolle vielä vähän toivoa. Jere Lehtinen kuitenkin kaatoi haaveet erän puolivälissä osumalla ylivoimahyökkäyksestä. Tyler Arnason kavensi loppulukemiksi 3-5 ylivoimalla.

- Voitto oli hyvä juttu, mutta olisin halunnut nähdä parempaa ja järkevämpää peliä, Dallasin päävalmentaja Dave Tippett murjotti.

- Emme olleet teräviä. On hauska nähdä, että venymme voittoon, vaikka peli ei täydellisesti kulkisikaan, kapteeni Modano säesti.

NY Rangers – Colorado 1-2

Joe Sakic rankaisi Rangersia kahdesti. Molemmilla kerroilla Sakic sai upottaa kiekon päästyään nokikkain Kevin Weekesin kanssa.

Joukkueiden välinen kohtaaminen oli vähämaalinen. Avausmaalia saatiin odottaa toisen erän puolivälin paremmalle puolelle. Tuolloin Sakic teki avausmaalin ylivoimalla läpiajosta, ja seuraavassa vaihdossa Sakic pääsi yrittämään rangaistuslaukausta. Weekes ei kyennyt estämään rankkarista Sakicin matalaa rannelaukausta. Colorado-ikoni on tehnyt urallaan kaikista viidestä rankkaristaan maalin.

Rangers kavensi tilanteeksi toisen erän lopulla 1-2, kun Ryan Hollweg sai lopulta hakattua irtokiekon maalin perukoille. Miehen kolme ensimmäistä yritystä pysähtyivät maalirautoihin, mutta sinnikkyys palkittiin lopulta. Jaromir Jagr sai maaliin syöttöpisteen, joka on miehen uran 800. maalisyöttö. Maalintekijä Hollweg ja Coloradon Ian Laperriere ottivat heti ottelun alkuhetkillä nyrkkihippaset. Coloradon maalilla Vitali Kolesnik torjui 29 laukausta ja sai Sakicin avausmaaliin syöttöpisteen. Weekes Rangersin maalilla torjui 15 laukausta.

Antti Laaksonen Col, +/-0, 18:46
Ossi Väänänen Col, +/-0, 14:01

San Jose vihdoin nurin

Anaheim – San Jose 5-4

Joe Thorntonin ajan Sharks koki ensimmäisen tappionsa. San Jose oli voittanut kaikki kuusi otteluaan, joissa Joe Thornton oli seuraa edustanut. Anaheim vei ottelua hienokseltaan. Aina kun Anaheim teki johtomaalin, San Jose tuli tasoihin pari minuuttia perässä.

Greg Kunitz aloitti maalinteon alivoimalla avauserän puolivälissä. Erän loppupäässä Grant Stevenson tasoitti lukemat ylivoimalla. Anaheim siirtyi taas johtoon toisessa erässä Scott Niedermayerin maalatessa velipoika Robin syötöstä. San Jose tuli taas pari minuuttia myöhemmin tasoihin, kun Patrick Marleau teki Sharksien toisen maalin. Erän puolivälin jälkeen Anaheimin Todd Fedoruk teki taas johtomaalin, minkä parin minuutin päästä kuittasi Grant Stevenson illan toisella osumallaan.

Kolmannessa erässä Anaheimin Todd Marchant teki ankkojen neljännen osuman, jonka Sharksien Scott Thornton kuittasi muutamaa minuuttia myöhemmin. Kun Rob Niedermayer teki maalin kolmannen erän puolivälissä Scottin syötöstä, ei Sharks pystynyt vastaamaan.

- Me emme missään vaiheessa antaneet periksi, ja se on hyvä merkki, kertoi ensimmäisen Sharks-tappionsa kokenut Joe Thornton.

- On turhauttavaa kun saat johdon ja vastustajan tulee aina tasoihin. Se osoittaa vain miten vaarallinen joukkue oli vastassa. Tämä oli tärkeä voitto ottaen huomioon sen miten hyvin he ovat viime aikoina pelanneet, kertoi Ducks-hyökkääjä Rob Niedermayer.

Teemu Selänne Ana, -2, 12:08