ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Robert Kantor Tapparaan

LIIGA / Uutinen
Tampereen Tappara vahvistaa takalinjojaan tsekki Robert Kantorilla, 27. Toimitusjohtaja Leinosen mukaan mieheltä odotetaan fyysistä peliä, tasaisia otteita sekä laadukkaita laukauksia. Kantorin hankinnan myötä tulevan kauden ryhmä alkaa olla kasassa. Sopimus miehen kanssa on mallia 1+1 vuotta.

Kantor on suomalaiselle kiekkokansalle tuttu nimi, sillä hän pelasi HIFK:ssa kaudet 2001-2003. Tuolloin mies nakutti runkosarjassa puolustajalle kelpo tehot, ensimmäisellä kaudella 8+7 ja jälkimmäisellä 8+11. 2001-02 mies osoitti myös kovuuttaan, sillä jäähyminuutteja kertyi tuhdit 155 - seuraavana vuonna "vain" 70.

Viime kausi oli rikkonaisempi; sen mies vietti Venäjän liigassa ensin Moskovan Dynamossa ja sen jälkeen AK Bars Kazanissa, ja sekä otteluita että tehoja kertyi vähänlaisesti. Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen luottaa joka tapauksessa siihen, että SM-liigassa aiemmin nähdyt taidot ovat tallella:

- Odotamme häneltä saman tyylistä peliä kuin aiemmin IFK:ssa. Mies on fyysinen pelaaja, ampuu hyvin ja ennen kaikkea hän on luotettava, tasainen suorittaja, Leinonen kertoo.

Varsinaista puolustuksen johtohahmoa ei Kantorista tässä vaiheessa toivota, vaan joukkueen vetovastuu on uskottu enemmän kotimaisille voimille:

- Kyllähän me tietenkin tiedämme miten Kantor on Suomessa aiemmin pelannut, ja varmasti tarjolla on hänelle iso rooli ja runsaasti peliaikaa. Se, että tarjolla on pelaajan haluama rooli, oli varmastikin myös iso tekijä siinä, että hän juuri Tapparan valitsi. Mutta kyllä johtajuusodotukset puolustuksessa kohdistuvat kotimaisiin miehiin - siellähän on Saravoa ja Myllykoskea - nämä ulkomaalaiset antavat sitten mahdollisimman paljon tukea siinä, Leinonen puntaroi.

Kantorin hankinnan myötä Tapparan ensi kauden joukkue alkaa olla pikku hiljaa kasassa, ainakaan verkot eivät nyt Leinosen mukaan ole aktiivisesti vesillä mihinkään suuntaan. Menestysodotukset lepäävätkin osittain sen varassa, että moni pelaaja olisi valmis astumaan isompaan rooliin kuin viime kaudella. Joukkueessa onkin monta lupaavaa nuorta pelaajaa, joilla on potentiaalia ottaa isoja askelia urallaan:

- Harjoituksistakin olen saanut vain myönteistä palautetta. Meininki on hyvä, ja moni pelaaja on mennyt rutkasti eteenpäin. Mutta totta kai tässä vaiheessa kesää on mahdoton sanoa kovin varmasti, missä mennään. Ensimmäinen harjoitusottelu Kärppiä vastaan osoitti, että työtä on vielä paljon tehtävänä. Mutta kyllä tässä kovasti myönteisin odotuksin ollaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle