Riutta ja Tikkanen siirtyvät Uuteenkaupunkiin

MESTIS / Uutinen
Uudenkaupungin Jää-Kotkat kertoo kotisivuillaan vahvistaneensa joukkuettaan kolmella uudella hyökkääjällä. Nimekkäimmät heistä ovat Hermeksessä alkukauden pelanneet Topi Riutta ja Tuomas Tikkanen.

Jääkotkaparven uusimmista jäsenistä kovimmat meriitit on 21-vuotiaalla Topi Riutalla. Puolustavan pelin taitajaksi profiloitunut keskushyökkääjä on pelannut useita nuorten maaotteluita, muun muassa yhdet MM-kisat. Heinolan Kiekosta lähtöisin oleva Riutta on viettänyt parhaat vuotensa JYPissä, jossa hän pelasi SM-liigaa kauden 1999-2000. Viime kaudella Riutta debytoi Mestiksessä pelaten Diskoksessa rikkonaisen, armeijan sekoittaman kauden. Päättyneellä syyskaudella 2001 Riutan seura oli Hermes, jossa hän saalisti 20 ottelussa vaisuhkot tehot 2+6=8. Teholuku oli sentään mukavasti +7.

Tuomas Tikkanen, 21, on JYPin juniorikoulun kasvatti, jonka kovin saavutus lienee JYPin A-nuorten parhaan pistemiehen titteli kaudella 1999-2000. Myös Tikkanen teki ensiesiintymisensä Mestiksessä kaudella 2000-2001. Hän pelasi syksyn Jokipojissa, josta siirtyi joukkueen talousvaikeuksien takia talvella Diskokseen. Koko kauden tehoikseen Tikkanen kirjautti 15 pistettä. Riutan tavoin Tikkanen siirtyi kuluvaksi kaudeksi Hermekseen, jossa alkukauden pistetilastot näyttävät lukuja 4+2=6.

Riutan ja Tikkasen lähtöä Hermeksestä ympäröi ohut salamyhkäisyyden verho. Hermeksen puheenjohtaja Juha Ritamäen sanomalehti Keski-Pohjanmaahan antaman lausunnon mukaan kaksikon peliesitykset eivät tyydyttäneet seuraa. Hermeksen päävalmentaja Jari Grönstrandin mukaan seuranvaihdon syyt eivät kuitenkaan olleet pelillisiä eivätkä sopimusteknisiä.

Jää-Kotkien kolmas uusi hyökkääjä on Kärppien 21-vuotias kasvatti Petri Halme. Hän on pelannut alkukauden Suomi-sarjan pohjoislohkoa Kiekko-Oulun riveissä ja tehnyt siellä selvää jälkeä. 14 ottelussa Halmeen tehot ovat 18+9=27. Edellisen kauden Halme pelasi Kärppien A-junioreissa nuorten SM-liigaa lähes piste/ottelu -tahtia.

» Lähetä palautetta toimitukselle