Ristolainen pitelemätön - edellisestä Sabres-pakin kypärätempusta lähes kolme vuosikymmentä

NHL / Uutinen
Ristolaiselle hurja ilta.
Kuva © Bill Wippert
Patrick Kane onnistui jatkamaan pisteputkeaan 24 ottelun mittaiseksi yön ottelussa Nashville Predatorsia vastaan. Rasmus Ristolaisen kypärätemppu ei riittänyt voittoon Calgary Flamesia vastaan.

Calgary Flamesin kotivoittojen putki jatkui yön ottelussa Buffalo Sabresia vastaan 4−3-voitolla (VIDEO). Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen onnistui tekemään ottelussa kypärätempun.

Maaleista kaksi syntyi ylivoimalla ja kaikki maalit tulivat kolmannessa erässä. Kypärätemppu oli Sabresin puolustajista ensimmäinen sitten Phil Housleyn, jolle vastaava onnistuminen tuli Sabres-paidassa kaudella 1987-88.

Flamesin voiton takuumiehinä hääräsivät ykkössentteri Sean Monahan tehoilla 2+1 sekä laituri Johnny Gaudreau tehoilla 1+1.

Voitto oli Flamesille jo kahdeksas perättäinen kotona ja edellinen tappio kotikaukalossa on tullut 31.10.

Predatorsin hurja avauserä riitti voittoon

Nashvillessä nähtiin revanssi tiistaiyöltä, kun vastakkain olivat Nashville Predators ja Chicago Blackhawks. Blackhawks voitti Predatorsin 4−1 kotonaan Chicagossa tiistaiyönä ja nyt Predatorsilla oli revanssin paikka.

Predators tuli otteluun rymisten ja se johtikin ensimmäisen erän jälkeen jo 3−0. Ensimmäisessä erässä maalintekijöinä kunnostautuivat James Neal, Craig Smith sekä Filip Forsberg.

Loppupelin tahdin määräsi Blackhawks, joka ei kuitenkaan saanut ohitettua Pekka Rinnettä kuin yhden kerran. Blackhawksin ainokaisen teki Patrick Kane, ja tämän maalin myötä hänen pisteputkensa jatkui jo 24 ottelun mittaiseksi.

Hellebuyck jatkaa voittamattomana

Winnipeg Jetsin tulokasmaalivahti Connor Hellebuyck johdatti joukkonsa voittoon yön ottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Jetsin aloitus oli hurja, ja 11 minuutin jälkeen tulostaululla lukemat olivat 3−0 isännille. 

Peli päättyi lopulta 6−4-numeroihin ja Jetsin tehomiehiä olivat tehot 1+3 nakuttanut Mathieu Perreault sekä 1+2 mieheen tehneet Dustin Bufyglien sekä Drew Stafford.

Jetsin maalivahti Hellebuyck on nyt pelannut NHL:ssä neljä ottelua, eikä ole joutunut vielä poistumaan kaukalosta häviäjänä.

DETROIT - MONTREAL  3−2

FLORIDA - WASHINGTON  4−1

TAMPA BAY - OTTAWA  4−1

NASHVILLE - CHICAGO  5−1

ST. LOUIS - PHILADELPHIA  2−4

WINNIPEG - COLUMBUS  6−4

CALGARY - BUFFALO  4−3

» Lähetä palautetta toimitukselle