Rinaldon laitataklauksesta kahdeksan peliä sanktiota

NHL / Uutinen
Zac Rinaldon pelityyli ei ole puhtaimmasta päästä.
Kuva © Getty Images
Philadelphia Flyersin hyökkääjä Zac Rinaldo seuraa joukkueensa kahdeksan seuraavaa peliä kaukalon ulkopuolelta.

NHL:n kurinpito on asettanut Zac Rinaldolle kahdeksan ottelun pelikiellon tämän taklattua Pittsburgh Penguinsin puolustajan Kristopher Letangin kaukalon laitaan kiivaassa ottelussa tiistaina 20. tammikuuta. Letang joutui jättämään ottelun kesken ja Rinaldo ohjattiin suihkuun. Flyers voitti jäähyjen ja tappeluiden täyttämän Pennsylvanian taistelun Claude Giroux'n jatkoaikamaalilla.

Rinaldo on hieman yli 200 ottelun NHL-uransa aikana kerännyt tililleen 20 tehopistettä ja 545 jäähyminuuttia. Kovaotteisella hyökkääjällä on menossa neljäs kausi NHL:ssä ja Flyersissa. Tämän kauden saldo on kaksi syöttöpistettä ja 75 jäähyminuuttia 36 ottelussa.

Flyers on itäisen konferenssin neljänneksi viimeisenä kahden pisteen päässä Toronto Maple Leafsista ja Ottawa Senatorsista. Rinaldon pelikielto loppuu ennen helmikuun 17. päivä Blue Jacketsia vastaan pelattavaa ottelua.

Käyttäjän mheinonen kuva

Kommentti: Miikka Heinonen

Tammikuussa jaetut Dan Carcillon kuuden ottelun ja Zac Rinaldon kahdeksan ottelun pelikiellot kertovat omaa kieltään NHL:n kurinpidon linjasta "rikoksenuusijoita" kohtaan. Esimerkiksi Carcillo on saanut sanktiota kurinpidolta koko NHL-uransa aikana keskimäärin joka 39. ottelu.

Kummallakaan, Carcillolla tai Rinaldolla, ei ole pelillisesti mitään sellaista annettavaa joukkueelleen, johon puolet seurojensa farmijoukkueiden hyökkääjistä eivät pystyisi. Siinä missä esimerkiksi sikailijan maineella pelaava Brad Marchand kuuluu joukkueensa kärkihyökkääjiin, ei mainittujen neloskentän koheltajien poissaolosta ole joukkueilleen juuri mitään haittaa. Toivoa sopii, että vastaavissa tilanteissa NHL:n linja pysyy jatkossakin tiukkana.

» Lähetä palautetta toimitukselle