Riku Hahl Coloradoon

LIIGA, NHL / Uutinen
Hämeenlinnan Pallokerhon kolmossentteri Riku Hahl lähtee koettamaan siipiään rapakon taakse. Hahl siirtyy Colorado Avalanchen riveihin, mutta joutunee hakemaan vauhtia farmista Hersey Bearsin riveistä.

Hahl, 20, on kuulunut monta vuotta HPK:n pelaavaan kokoonpanoon ja on viime vuosina kuulunut lupaavimpien HPK-kasvattien joukkoon. Mies ei pisteillä mässäile, mutta puolustavan kolmossentterin rooli hoituu moitteettomasti. Hahlin kehitys tuntui pysähtyneen viime kaudella, sillä Rikulta odotettiin jo astumista suurempaan rooliin. Puolustuspää sujui yhtä mallikkaasti kuin aiemminkin, mutta pistepussiin olisi kaivattu lisää täytettä. Junioreissa Hahl oli aina suuressa roolissa mukaan lukien maajoukkueen kapteenin tehtävät, mutta aikuisten sarjoissa nuorukainen ei uskaltanut näyttää kaikkia taitojaan ainakaan toistaiseksi.

Hahlin ympärillä liikkui huhuja jo aiempina kesinä. Keskushyökkääjää oltiin viemässä joko Coloradon farmiin tai Kanadan juniorisarjoihin, mutta HPK sai vielä viime kaudella nauttia miehen palveluksista. Hahlilla on todennäköisesti pitkä tie edessään mikäli hän aikoo selvittää tiensä puolustavan Stanley Cup -mestarin kokoonpanoon. Ehkä Ville Niemisellä olisi vinkkejä siihen kuinka kuluttaa aikaa bussimatkoilla farmijoukkueen reissuilla, myös Nieminen lähti hakemaan pelipaikkaa Avsien farmin Hersheyn kautta. HPK:lla on Hahlin lähdön myötä akuutti sentteripula. Ulkomaalaiskiintiössä tilaa on vielä kahdelle miehelle, mutta näillä näkymin ne on varattu laiturille ja puolustajalle, joten Hahlin paikkaaja on todennäköisesti suomalainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle