Riikola vahvistamaan Lukon takalinjoja - "Yksi sarjan parhaimpia puolustajia nyt ja tulevaisuudessa"

LIIGA / Uutinen
Riikola suuntaa Raumalle.
Kuva © Saana Hakala
Rauman Lukko vahvistaa puolustustaan KalPassa vahvaa jälkeä tehneellä Juuso Riikolalla.

Juuso Riikola siirtyy Lukon riveihin 1+1-vuotisella sopimuksella. 24-vuotias puolustaja on ollut KalPan luottopuolustaja viime vuosina ja hän kuului kolmella edelliskaudella myös kuopiolaisjoukkueen kapteenistoon. 

Päättyneellä kaudella Riikola tehtaili runkosarjassa 59 ottelussa tehot 8+16. Pudotuspeleissä hänen pistepussinsa karttui kuudessa ottelussa yhdellä syöttöpisteellä. Tällä hetkellä Riikola on Suomen MM-leiriryhmän mukana.

− Kyseessä on maajoukkueeseen murtautunut, parhaassa iässä oleva pelaaja, jonka kehityskaari näyttää edelleen vahvasti ylöspäin. Hän on yksi sarjan parhaimpia puolustajia nyt ja tulevaisuudessa. Uskon, että hänen tavoitteensa on vakiinnuttaa paikkansa A-maajoukkueessa, ja toivottavasti pystymme auttamaan häntä siinä. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme Juuson Lukon paitaan, iloitsi Lukon päävalmentaja Pekka Virta.

− Juuso on nuori pelaaja, mutta hän johtaa joukkuetta esimerkillä. Hän pystyy varmasti auttamaan joukkuekavereitaan paremmaksi omalla panoksellaan, jäällä ja jään ulkopuolella. Juusolla oli paljon muitakin vaihtoehtoja, mutta hän halusi tulla juuri Raumalle. Hän haluaa olla mukana tässä meidän tarinassamme ja Lukon tulevaisuuden menestyksessä.

Riikola on pelannut urallaan 314 Liiga-ottelua KalPan paidassa. Hän on Lukko-luotsi Virralle myös entuudestaan tuttu pelaaja, sillä Virta valmensi KalPaa kausina 2014-17. 

− Tunnen Pekan ja hän tuntee minut. Pekalla on ollut iso rooli minun kehityksessäni. Kyllä valmentajalla oli oma osansa kun valintaa tein, Riikola kertoi.

− Suuntaan positiivisin ja odottavaisin fiiliksin Raumalle. KalPassa sain pelata isossa roolissa ja sain paljon vastuuta. Tulin siihen tulokseen, että nyt on oikea aika hakea uusia haasteita ja valitsin Lukon. Menestyminen kiinnostaa ja Lukko tarjoaa siihen mielestäni hyvän mahdollisuuden.

» Lähetä palautetta toimitukselle