IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

Rick DiPietrolle huima 15 vuoden sopimus New York Islandersiin

NHL / Uutinen
Kesän johtoporrassekoiluillaan faninsa suututtaneessa Islanders-organisaatiossa tapahtuu jälleen. Seura ilmoitti tehneensä maalivahti Rick DiPietron kanssa peräti 15 vuoden jatkosopimuksen. Vuoteen 2022 asti ulottuva sopimus takaa DiPietrolle 67,5 miljoonaa dollaria.

Viime kaudella 63 ottelua Islandersin paidassa torjunut 24-vuotias amerikkalainen tienaa seuraavat puolitoista vuosikymmentä keskimäärin 4,5 miljoonaa dollaria kaudessa. Poikkeuksellisesti neuvottelluissa on GM Garth Snow'n ohella näytellyt isoa osaa myös joukkueen omistaja Charles Wang.

DiPietro on vuoden 2000 draftin ykkösvaraus ja hän on kiekkoillut koko uransa Islandersin riveissä. Viime kaudella DiPietro oli yksi ailahtelevasti pelanneen joukkueen tukipilareista torjuen Islandersille yhteensä 30 voittoa. Mikäli Dipietro pelaa koko sopimuksen ajan Islandersissa, on hän pestin päättyessä 40-vuotias.

kommentti

Uskottavuus koetuksella
[lue lisää]

Molemmilla osapuolilla oli tulla kiire sopimuksen kanssa. Islandersin harjoitusleiri alkaa viikonloppuna ja Wangin politiikan mukaan pelaaja, jolla ei ole tuolloin sopimusta, ei tule myöskään kauden aikana pelaamaan.

Sopimuksen myötä Rick DiPietron sopimus ottaa paikkansa kaikkien aikojen pisimpänä NHL-sopimuksena. Muista Yhdysvaltojen ammattiliigoistakin vain NBA:ssa koripalloa pelanneen Magic Johnsonin 25-vuotinen pesti Los Angeles Lakersin kanssa on DiPietron sopimusta pitempi.

» Lähetä palautetta toimitukselle