TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Richard Lintner ja Brian Salcido Lappeenrantaan

LIIGA / Uutinen
Lappeenrannan SaiPa on vahvistanut takalinjojaan. SaiPaan liittyvät slovakialainen Richard Lintner ja yhdysvaltalainen Brian Salcido.

Avainpuolustajansa Daniel Sondellin ja Simon Backmanin pitkille sairaslomille menettänyt SaiPa paikkaa puolustustaan siirtomarkkinoiden kovilla nimillä. 33-vuotiaan Richard Lintnerin sopimus ulottuu tammikuun 29. päivään saakka ja 25-vuotias Brian Salcido pelaa SaiPassa loppukauden ajan.

Slovakialaisen Lintnerin meriittilista on vakuuttava – yli 100 NHL-ottelua, kuudet MM-kisat ja yksi Olympiaturnaus. 190-senttinen ja 97-kiloinen Lintner vietti alkukauden Slovakian pääsarjan Dukla Trencinin riveissä napaten seitsemässä ottelussa tehot 1+4.

Yhdysvaltalainen Salcido on hankkinut kannuksensa lähinnä AHL:ssä. Liki 300 AHL-ottelua pelanneen Salcidon paras kausi oli 2007–2008, jolloin hän keräsi 71 ottelussa vakuuttavat tehopisteet 11+42. Alkukauden aikana 188-senttinen ja 94-kiloinen Salcido pelasi 23 ottelua Tshekin pääsarjan HC Sparta Prahassa vaatimattomin tehoin 2+1.

Molempia pelaajia voi kuvailla varsin taitaviksi kiekollisiksi puolustajiksi ja heiltä odotetaankin vahvaa panosta SaiPan viime aikoina tökkineeseen pelaamiseen.

– Etsittiin heidän tilalleen kiekollisia pakkeja ja täytyy sanoa, että markkinoilla olleista vapaista pelaajista nämä kaksi olivat varmaan kovimmat nimet. Olemme saaneet kaksi erittäin hyvää kiekollista puolustajaa riveihimme, SaiPan toimitusjohtaja Sami Koikkalainen hehkutti.

– Uskon, että saamme Lintnerissä motivoituneen puolustajan, joka tahtoo edustaa maataan ensi kevään kotikisoissa. Hänen jatkamisensa täällä kevääseen saakka ei ole poissuljettua. Salcido puolestaan on todella urheilullinen tyyppi ja pääsimme iskemään juuri oikeaan aikaan kiinni mieheen, Koikkalainen kertoi Jatkoajalle.

Molemmat pelaajat suorittavat ensiesiintymisensä SaiPan paidassa tiistaina Tapparaa vastaan Tampereella. Koikkalaisen mukaan SaiPa ilmoittuukin näillä hankinnoilla mukaan pudotuspelitaisteluun.

– Näillä hankinnoilla osoitamme, että taistelemme tosissaan paikasta kympin joukkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle