Ray Bourquen pelinumero jäädytetään sekä Bostonissa että Coloradossa

NHL / Uutinen
Puolustajalegenda Ray Bourque saa paitansa areenan kattoon sekä Bostonissa että Denverissä. Aikaisemmin kahdessa seurassa ovat jäädytettynä olleet Gordie Howen ja Bobby Hullin numerot.

Boston ilmoitti odotetusti, että legendaarisen Ray Bourquen pelinumero 77 jäädytetään. Tarkkaa ajankohtaa tapahtumalle ei tosin vielä tiedetä.

Aivan koko uraansa Bourque ei tuolla numerolla pelannut, sillä hän aloitti numerolla 7, mutta sittemmin tuo numero jäädytettiin Phil Espositon kunniaksi.

Bourque pelasi Bostonissa huikean uran, lähes 21 kautta, ennen kuin hänet myytiin Colorado Avalancheen, koska Bourque halusi saada sen, mikä häneltä vielä puuttui: Stanley Cupin.

Keväällä 2000 Colorado hävisi konferenssifinaaleissa Dallasille, mutta tällä kaudella joukkue onnistui, ja ratkaisu tapahtui vasta seitsemännessä finaalissa, jonka Avalanche voitti 3-1. Joukkueen kapteeni Joe Sakic tekikin hienosti ja antoi pokaalin heti Bourquelle nostamatta sitä itse ilmaan.

Kaiken kaikkiaan Bourquen saavutuksiin kuuluu viisi Norris Trophya parhaana puolustajana sekä 19 peräkkäistä All Stars-ottelua vuosina 1981-2001 (1987 ja 1995 ottelua ei pelattu)

Boston siirtyi samalla jäädytettyjen pelinumeroiden määrässä yksin kärkeen. Boston on jäädyttänyt nyt numerot 2 (Eddie Shore), 3 (Lionel Hitchman), 4 (Bobby Orr), 5 (Dit Clapper), 7 (Phil Esposito), 9 (John Bucyk), 15 (Milt Schmidt) ja 77 (Ray Bourque).

Aikaisemmin Colorado Avalanche oli ilmoittanut tekevänsä saman kunnianosoituksen. Coloradolle jäädytetty pelinumero oli ensimmäinen, mutta edeltäjä Quebec Nordiques jäädytti numerot 3, 8 ja 16. Nuo numerot olivat käytössä Coloradossa muun muassa Aaron Millerillä ja Sandis Ozolinshilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle