BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Rautakorpi palaa Tapparan peräsimeen - Grönvall, Virkkunen ja Kauppinen pelaajavahvistuksia

LIIGA / Uutinen
Tappara julkaisi tänään valmennusjohtonsa tulevaksi kaudeksi. Penkin taakse palaa tuttu parivaljakko Jukka Rautakorpi ja Kari Makkonen. Myös puolustajat Janne Grönvall ja Tuukka Mäntylä palaavat kirvesrintoihin. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät laitahyökkääjä Teemu Virkkunen ja puolustaja Marko Kauppinen.
faktaa

Tapparan sopimustilanne ja kesäringissä olevat pelaajat.
[katso]

Edellisen nelivuotisen Tappara-kautensa mestaruuteen päättänyt Jukka Rautakorpi on siis odotetusti Tapparan uusi päävalmentaja. Edelliset puolitoista kautta Rautakorpi vietti Rauman Lukossa, jossa parhaaksi saavutukseksi jäi joukkueen luotsaaminen SM-liigan välieriin tänä keväänä.

Apuvalmentajina toimivat jo pitkään Rautakorven aisaparina ollut Kari Makkonen ja ainoana Tapparan edelliskauden valmennusryhmästä jatkava Mikko Saarinen. Jyväskylästä siirtyvä Ilari Näckel korvaa eläkkeelle lähtevän Jaakko Sirénin maalivahtivalmentajana. Rautakorven, Makkosen, Saarisen ja Näckelin sopimukset ovat kaksivuotisia. Jaakko Kailajärvi vastaa jatkossakin voimavalmennuksesta.

taustaa

Menestys lähtee kehittymisestä - Jukka Rautakorven paluu
[katso]

Teemu Virkkunen pelaa Tapparassa seuraavat kaksi kautta. 26-vuotias laitahyökkääjä teki kuluneella kaudella Ässissä 56 ottelussa 17+17=34 tehopistettä. Liigakokemusta Virkkusella on Ässien lisäksi SaiPasta ja Bluesista.

- Virkkusen kanssa asiat on sovittu suusanallisesti, hän on tällä hetkellä ulkomailla ja liittyy joukkueeseen ensi viikolla, toimitusjohtaja Mikko Leinonen kommentoi.

Lisäksi Tappara vahvistuu kolmella viime kaudet Ruotsin Elitserienissä pelanneella puolustajalla. Janne Grönvallin, Tuukka Mäntylän ja Marko Kauppisen sopimukset ovat nekin kaikki kaksivuotisia.

Grönvall lähti Tapparan mestaruuskevään jälkeen Färjestadiin, jossa selvisi molempina kausina Elitserienin finaaleihin. Loistavana puolustavana puolustajana tunnettu 31-vuotias Grönvall tuo Tapparan takalinjoille kaivattua kokoa ja johtajuutta.

- Jukka Rautakorpi on hyvä syy palata Tapparaan. Tarjous tuli Färjestadiltakin, mutta vaimo sai työpaikan täältä ja itsellä on vielä kova halu voittaa mestaruus uudestaan, Grönvall mietiskeli.

taustaa

Juhlavuoden kunniaksi kovat urheilulliset ja taloudelliset tavoitteet
[katso]

Mäntylän paluun Jatkoaika ehti uutisoida jo aiemmin, mutta nyt siirto on virallistettu Tapparankin taholta. Vasta 23-vuotias Tappara-kasvatti lähti Grönvallin tavoin kaksi vuotta sitten Ruotsiin, Luulajaan. Edellisellä kaudella Mäntylä teki 48 ottelussa uransa parhaan pistesaldon, 8+14=22.

- En edes kysellyt tarjousta Luulajalta. Tappara oli tuttu organisaatio, enkä halunnut lähteä kilpailuttamaan kotiseuraa. Varmaan olisi rahaa tullut muualta enemmänkin.

Uutena miehenä Tappara-pakistoon liittyy 26-vuotias Marko Kauppinen, joka pelasi viime kaudella Elitserienissä Mora IK:n riveissä. Mäntylän tavoin Kauppinenkin teki edelliskaudella piste-ennätyksensä, 50 ottelussa 6+11=17 tehopistettä.

Yhteensä Tapparalla on nyt kasassa 23 pelaajasopimusta. Lisäksi joukkueen mukana kesäsopimuksilla harjoittelevat puolustajat Matti Koistinen, Miko Malkamäki, Mikko Jortikka ja Joonas Järvinen, hyökkääjät Timo Hutko sekä Taneli ja Antti Jaatinen. Ulkomaalaiskiintiössä on tilaa vielä kahdelle lisävahvistukselle.

» Lähetä palautetta toimitukselle