Rask masensi Panthersin, Koivulle kolme syöttöä

Tuukka Rask torjui Bruinsille voiton Panthersista.
Tuukka Raskin torjunnat ja Mikko Koivun kolmen tehopisteen ilta johdattivat Boston Bruinsin ja Minnesota Wildin voittoihin. Yön NHL-kierroksella nähtiin kaksi kypärätemppua ja kaikki yhdeksän ottelua ratkesivat jo varsinaisella peliajalla.

Tuukka Raskin 31 torjuntaa ja Brad Marchandin kaksi maalia takasivat Boston Bruinsille 3−1-vierasvoiton Florida Panthersista. Bruinsin David Krejci syötti Zdeno Charan ylivoimamaalin toisessa erässä ja ulotti pisteputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Syöttöpiste oli 300:s Krejcin uralla.

Panthersin kokoonpanosta puuttuivat loukkaantuneet Jaromir Jagr ja Aleksander Barkov.

Minnesota Wild ja Chicago Blackhawks kohtasivat ensimmäistä kertaa sitten viime kevään pudotuspelien. Tällä kertaa Wild oli parempi maalein 5-4. Kahdeksan ottelun pisteputkessa porskuttava Mikko Koivu keräsi ottelussa kolme syöttöpistettä.

Jared Spurgeon laukoi toisessa erässä Wildin jo 4−2-johtoon, mutta Jonathan Toews ja Artjom Anisimov toivat maaleillaan Blackhawksin tasoihin. Koivun johtama Wildin kakkosketju iski kuitenkin heti päätöserän alussa, ja Nino Niederreiterin johtomaali riitti lopulta Wildille voittoon.

New York Rangersin yhteen palannut ykkösketju oli hurjassa vireessä, kun joukkue kohtasi Toronto Maple Leafsin Madison Square Gardenissa. Rangersin valmentaja Alain Vigneault vaihtoi Derick Brassardin kuuden ottelun tauon jälkeen Mats Zuccarellon ja Rick Nashin keskelle, ja tulosta alkoi syntyä.

Zuccarello viimeisteli kaikki Rangersin maalit ja uransa ensimmäisen NHL-kypärätempun 3−1-voitossa. Brassard ja Nash merkittiin syöttäjiksi kaikkiin kolmeen osumaan.

Montreal Canadiens oli tyly vieras Calgaryssa ja upotti kuusi osumaa Flamesin maalia vartioineen Joni Ortion selän taakse. Dale Weise iski Canadiensille kypärätempun. Tulokasvahti Mike Condon tarvitsi voittoon 30 torjuntaa.

Detroit Red Wings kärsi kotitappion Ottawa Senatorsille lukemin 1-3. Teemu Pulkkinen sai syöttöpisteen Henrik Zetterbergin ylivoimamaaliin, joka jäi lopulta laihaksi lohduksi Red Wingsille.

BUFFALO - PHILADELPHIA 3-1
NY RANGERS - TORONTO 3-1
WASHINGTON - COLUMBUS 2-1
CAROLINA - COLORADO 3-2
DETROIT - OTTAWA 1-3
FLORIDA - BOSTON 1-3
MINNESOTA - CHICAGO 5-4
CALGARY - MONTREAL 2-6