Rantanen ensimmäinen suomalaisvaraus Floridassa – suuntana Colorado

LIIGA, NHL / Uutinen
Mikko Rantanen juhlii jatkossa Colorado Avalanchen paidassa.
Kuva © Getty Images

Colorado Avalanche varasi Mikko Rantasen varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella. Turkulainen oli koko varaustilaisuuden kymmenes varattu pelaaja.

– Hän on ilmiselvästi isokokoinen. Me yritämme kasvattaa joukkueemme kokoa, Coloradon GM Joe Sakic perusteli varaustaan.

– Sen lisäksi hän on todella taitava ja hänen taistelutahtonsa on kaikkien asteikkojen yläpuolella. Hän oli meidän listoillamme todella korkealla, joten olimme tyytyväisiä, että hän oli vielä saatavilla vuorollamme.

Viime kaudella Rantanen pelasi TPS:ssä 56 ottelua, joissa hän iski tehopisteet 9+19. Kauden lopussa hän kantoi myös parhaan pistemiehen kultaista kypärää Ryan Laschin lähdettyä Turusta. Loppukaudesta Rantanen toimi myös TPS:n varakapteenina.

Rantanen edusti Suomea myös alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanadassa. Hyökkääjä oli Suomen paras maalintekijä neljällä osumallaan. Vaikka syöttöpisteitä ei kertynytkään, oikeutti maalimäärä myös joukkueen sisäisen pistepörssin voittoon.

Kausi päättyi mestaruusjuhliin, sillä TPS:n jäätyä Liigan pudotuspelien ulkopuolelle, pelasi Rantanen nuorten SM-liigaa. Kookas hyökkääjä pelasi seitsemän ottelua, mutta iski peräti 14 tehopistettä. Hänet valittiin pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle