ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Ranskan maajoukkuehyökkääjä KeuPan haaviin

MESTIS / Uutinen
Claireaux edusti viime kaudella LeKiä.
Kuva © Antti Varonen
KeuPa on tehnyt sopimuksen ranskalaishyökkääjä Valentin Claireauxin kanssa.

Valentin Claireaux siirtyy KeuPaan loppukauden mittaisella sopimuksella. Alkukauden 24-vuotias laitahyökkääjä pelasi kotimaansa pääsarjajoukkue Angersissa, jossa hän iski 11 ottelussa tehot 2+8.

Ranskalaishyökkääjälle Suomen kaukalotkaan eivät ole aivan tuntemattomia, sillä hän kiekkoili viime kauden Mestiksen LeKissä. Lempäälässä Claireaux viimeisteli pelaamissaan 44 ottelussa tehot 11+8.

− Claireaux on kansainvälisesti kokenut ja paljon erilaista jääkiekkoa nähnyt pelaaja. Joukkueessa hänelle kaavaillaan vastuullista roolia, kommentoi KeuPan päävalmentaja Ville Nieminen.

− Claireauxilla oli kova halu päästä pelaamaan ja sen vuoksi tämä yhtälö sopi molemmille osapuolille kaikin puolin hyvin. Miehestä saa urheilullisen ja itseohjautuvan kuvan, jolla on kova halu pyrkiä eteenpäin urallaan.

Maanantaina Keuruulle saapuva ja keskiviikon LeKi-kamppailussa todennäköisesti KeuPa-debyyttinsä tekevä Claireaux on pelannut urallaan 67 A-maaottelua Ranskan paidassa. Hän kuului myös maansa viime kevään MM-kisajoukkueeseen pelaten seitsemän ottelua ilman tehomerkintöjä.

− Pelaajan pelikokemukset Mestiksessä ja Ranskan maajoukkueessa olivat toki osaltaan valintaan vaikuttavia tekijöitä, mutta sitäkin tärkeämpään rooliin nousivat Claireauxin persoona, pelikyvyt ja se missä vaiheessa hän on tällä hetkellä urallaan, Nieminen kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle