Rangersin tulitus riitti niukkaan voittoon, Mrazek murskasi Bishopin maalivahtien taistossa

Petr Mrazekin pudotuspelidebyytti oli onnistunut.
NHL:n pudotuspelien toiseen päivään mahtui neljä ottelua. Idän ennakkosuosikki New York Rangers oli niskan päällä Marc-Andre Fleuryn varassa pyristellyttä Pittsburgh Penguinsia vastaan. Tampa Bayssa Lightning sen sijaan ei onnistunut hyödyntämään kotietuaan Detroit Red Wingsia vastaan.

NHL:n runkosarjan voittanut New York Rangers sai onnistuneen alun ensimmäisessä osaottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan. Pelikelloon oli kertynyt vain 28 sekuntia, kun Derick Brassard pääsi iskemään irtokiekon Penguins maaliin.

Penguinsin peli oli runkosarjan loppupuolelta tuttuun tapaan sekaisin ensimmäisessä erässä. Joukkue otti peräti neljä rangaistusta eikä onnistunut laukomaan kuin viidesti Henrik Lundqvistin vartioimaa maalia kohti. Jäähyt johtivat myös seuraavaan takaiskuun; puolustaja Ryan McDonagh kasvatti Rangersin johtoa ylivoimalla ajassa 15:16.

Kotijoukkue laukoi avauserässä 13 kertaa eikä tahti hellittänyt jälkimmäisissä erissä. Toisessa erässä myös Penguins pääsi kuitenkin paremmin peliin mukaan ja onnistuikin kavennusmaalissa ennen puoliväliä. Osumasta vastasi Blake Comeau.

Kolmannessa erässä ei lisämaaleja syntynyt, kiitos ennen kaikkea erinomaisesti pelanneiden Marc-Andre Fleuryn ja Lundqvistin. Rangers siirtyi näin ollen sarjassa 1–0-johtoon lopputuloksella 2–1.

Red Wings vierasvoittoon tšekkivahtinsa johdolla

Itäisen konferenssin pudotuspeleissä urakkansa aloittivat myös Detroit Red Wings ja Tampa Bay Lightning. Ennakkosuosikkina sarjaan lähtenyt Lightning joutui nöyrtymään vierasjoukkueelle ja erityisesti tulokasvahti Petr Mrazekille. 23-vuotias Mrazek torjui peräti 44 kertaa päästäen taakseen vain Brian Boylen ja Nikita Nesterovin osumat.

Vastakkaisessa kenttäpäädyssä Lightning-vahti Ben Bishopilla ei ollut yhtä riemukas ilta. Jenkkivahdille kertyi vain 11 torjuntaa. Kiekon hänen taakseen onnistuivat iskemään Pavel Datjsuk kahdesti ja Luke Glendening kerran. Glendeningin ja Boylen osumat syntyivät alivoimalla.

Myös Bluesin kotiyleisö joutui pettymään

Red Wingsin vierasvoitto idässä ei jäänyt kierroksen ainoaksi yllätykseksi. Minnesota Wild onnistui kukistamaan St. Louis Bluesin 4–2-lukemin. Wildin ensimmäisen maalin kevään 2015 pudotuspeleissä iski Jason Zucker. Mathew Dumba jatkoi tästä toisessa erässä ylivoimalla.

Kahden maalin tappioasemassa päätöserään lähtenyt Blues onnistui kaventamaan tilannetta, kun peli aikaa oli jäljellä noin 13 minuuttia. Tasoihin kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt. Mikael Granlund lisäsi johdon uudelleen kahteen juuri ennen viimeistä peliminuuttia. Osuma syntyi tyhjään Blues-maaliin ja oli Granlundin pudotuspelihistorian viides.

Viimeisellä minuutilla nähtiin vielä kaksi lisämaalia, kun Bluesin Alexander Steen ja Wildin Jason Pominville kasvattivat lukemia. Ottelussa kirjattiin kaksi tehopistettä Pominvillen (1+1) ja Zach Parisen (0+2) nimiin.

Ducksille rutiinivoitto

Anaheim Ducks otti omansa Winnipeg Jetsiä vastaan. Lännen paras runkosarjajoukkue ei antanut Jetsin yllättää vaan otti vahvalla perustekemisellä 4–2-voiton.

Ducksin tähtilaituri Corey Perry sai lentävän lähdön pudotuspeleihin, kun hän merkkautti upeat tehot 2+2. Kauheasti jälkeen ei jäänyt myöskään tutkapari Ryan Getzlaf tai jyväskyläläispuolustaja Sami Vatanen, sillä molemmat tekivät maalin ja syöttivät päälle kaksi muuta.

Jetsin maaleista vastasivat Drew Stafford ja Adam Lowry.

NY RANGERS - PITTSBURGH 2–1 (otteluvoitot 1–0)
TAMPA BAY - DETROIT 2–3 (otteluvoitot 0–1)
ST. LOUIS - MINNESOTA 2–4 (otteluvoitot 0–1)
ANAHEIM - WINNIPEG 4–2 (otteluvoitot 1–0)