Rangers kiri Wildin ohi, Oilersille neljäs voitto putkeen

Erik Haula sai ottelussa John Moorelta ikävän iskun päähän.
Minnesota Wild johti ottelua New York Rangersia vastaan jo kolmella maalilla, mutta joutui lopulta antautumaan Rangersin voittoon 5-4.

Minnesota Wildilla oli kaksi erää aikaa tehdä New York Rangersista kunnolla selvää ja ottelu vaikuttikin kahden erän jälkeen olevan tukevasti Wildin hallussa, vaikka se ei onnistunutkaan käyttämään hyödykseen saamaansa runsaasta ylivoima-aikaa. Wild pääsi kaksi kertaa pelaamaan viisi minuuttia ylivoimaa, kun ensin Chris Kreider työnsi selästä Jonas Brodinin vaarallisesti laitaa päin. Toisessa erässä Erik Haula joutui John Mooren ruman päähänkohdistuneen kyynärpäätaklauksen kohteeksi ja loukkaantui.

Wild ei ole onnistunut vielä iskemään yhtäkään ylivoimamaalia. Toisessa erässä Nate Prosser, Matt Cooke ja Jason Pominville veivät Wildin jo 3-0-karkumatkalle. Mikael Granlund keräsi syöttöpisteen Pominvillen maaliin.

Kolmannessa erässä Rangers aloitti takaa-ajon Kevin Kleinin ja Rick Nashin maaleilla. Jason Zucker hidasti Rangersin takaa-ajoa lisäämällä Wildin johdon 4-2-lukemiin, mutta kun Rangersin miehistä vielä Derric Brassard, tulokas Anthony Duclair ja Mats Zuccarello pystyivät tekemään maalin mieheen, jäivät pisteet New Yorkiin. Duclairille maali oli NHL-uran ja Zuccarellolle kauden ensimmäinen.

Edmontonissa Ben Scrivens torjui nollapelin ja 29 laukausta, kun Edmonton Oilers otti neljännen perättäisen voittonsa. Kaikki voitot ovat tulleet itäisen konferenssin joukkueita vastaan. Tällä kertaa voitto irtosi konferenssin kärkijoukkueesta Montreal Canadiensista lukemin 3-0. Samalla Canadiensin neljän ottelun voittoputki katkesi.

Oilers maalasi kerran jokaisessa erässä. Benoit Pouliot iski kauden ensimmäisen maalinsa ensimmäisessä erässä, Nail Jakupov kauden toisensa toisessa erässä ja loppuniitin tyhjiin kuljetti Taylor Hall, jolle maali oli kauden viides.

NY RANGERS-MINNESOTA 5-4

EDMONTON-MONTREAL 3-0