Rangers juhli maaleilla, Avalanchen ja Coyotesin voittoputket katkesivat

New York Rangersilla oli viidesti syytä juhlaan.
New Yorkissa Rangers upotti Penguinsin verkkoon viisi maalia. Colorado Avalanche oli ennen tätä kierrosta kuuden ottelun ja Phoenix Coyotes viiden ottelun voittoputkessa. Kummatkin joukkueet saivat todeta voittoputkensa katkenneen. Avalanchelle tappion tuotti Nashville Predators ja Coyotesille Anaheim Ducks, joka johtaa sarjaa.

New York Rangers on murheellisen vieraissa aloitetun kiertueensa jälkeen päässyt kotonaan hyvään vireeseen. Rangers aloitti Penguinsia vastaan pelatussa ottelussa maalinteon ensimmäisen erän toiseksi viimeisellä minuutilla, kun Brian Boyle syötti kiekon maalin takaa Ryan McDonaghille, jonka laukaus ohitti Penguins-maalissa torjuneen Marc-Andre Fleuryn. Maalista ei ehtinyt kulua kuin 65 sekuntia, kun Fleuryn takana helisi uudelleen. Tällä kertaa asialla oli Derek Stepan, joka kiirehti Mats Zuccarellon hyökkäysalueelle dumppaamaan kiekon perään ja upotti rannelaukauksen Fleuryn ohi.

Toisessa erässä Boyle niittasi Rangersin jo 3-0-johtoon. Penguins näytti pääsevän otteluun takaisin mukaan, kun Kris Letang kavensi tilanteen ylivoimalla 3-1:een toisen erän jälkipuoliskolla, mutta minuutti tämän perään Ryan Callahan lisäsi Rangersin johdon jälleen kolmeen maaliin. Päätöserässä Derrick Brassard vielä kaunisteli lukemia Rangersin hyväksi. Lopputulos kotijoukkueelle 5-1. Henrik Lundqvist otti ottelussa 28 torjuntaa.

Anaheim Ducks katkaisi Phoenix Coyotesin viiden ottelun voittoputken. Ducks päihitti Coyotesin maalein 5-2. Ankkojen koko alkukauden takunnut ylivoima onnistui ottelussa kahdesti. Ducksin takalinjoilla häärivä ruotsalaispuolustaja Hampus Lindholm teki ensimmäisen NHL-maalinsa ja saalisti lisäksi syöttöpisteen. Muita tehomiehiä ottelussa olivat Cam Fowler ja Ryan Getzlaf. Heidän saldonsa oli Lindholmin tavoin 1+1. Teemu Selänne palasi kokoonpanoon ja pelasi reilut neljätoista ja puoli minuutti ilman tehopisteitä.

Nashville Predators tuotti Colorado Avalanchelle kauden toisen kauden tappion, kun se kävi vieraissa voittamassa Avalanchen maalein 6-4. Predatorsin tehokkain pelimies oli Colin Wilson pisteillä 2+2. Wilsonilla oli ennen tätä iltaa kasassa viisi pistettä. Colorado Avalanchen sentteri Matt Duchene keräsi

Olli Jokinen syötti Winnpeg Jetsin ainoan osuman, kun Winnipeg hävisi vieraissa Chicago Blackhawksille maalein 4-1. Joukkueet kohtasivat toistamiseen viiden päivän sisällä, ja toistamiseen Chicago Blackhawks veti pitemmän korren. Blackhawks johti ottelua alusta loppuun. Patrick Sharp keräsi tehot 1+1 ja Duncan Keith 0+2. Corey Crawfordille kertyi ottelussa 24 torjuntaa.

NY RANGERS-PITTSBURGH 4-1

CHICAGO-WINNIPEG 4-1

COLORADO-NASHVILLE 4-5

ANAHEIM-PHOENIX 3-2