Rangers eteni toiselle kierrokselle - Anderson piti Senatorsin hengissä

Craig Andersonilla riitti töitä.
NHL:n pudotuspelit jatkuivat kolmella ottelulla. New York Rangers eteni toiselle kierrokselle Pittsburgh Penguinsin kustannuksella ja Ottawa Senators jatkoi taisteluaan selkä seinää vasten.

New York Rangersilla oli viidennessä ottelussa ensimmäistä kertaa käsissään mahdollisuus katkaista pudotuspelisarja Pittsburgh Penguinsia vastaan kotihallissaan. Rangers myös käytti tilaisuuden hyödykseen ottamalla sarjassa neljännen voiton 2−1-lukemin. Jokainen Rangersin neljästä voitosta tapahtui samoin lukemin.

Ensimmäiseen erään Rangers tuli vahvasti ja vain Marc-André Fleuryn hyvät torjunnat takasivat, että Derek Stepanin osuma maalinedustalta jäi erän ainoaksi. Toisessa erässä myös vierasjoukkue pääsi peliin paremmin kiinni ja vastaavasti Henrik Lundqvist sai venyä parhaimpaansa.

Toisen erän lopulla 100. pudotuspeliotteluaan pelannut Sidney Crosby järjesti Rangersin maalinedustalle hässäkän, josta Nick Spaling pääsi viimeistelemään tasoituksen videotarkistuksesta huolimatta. Kolmannessa erässä molemmat joukkueet osuivat tolppaan, mutta eivät sitä lähemmäs.

Ratkaisu nähtiin ensimmäisen jatkoerän ylitettyä puolivälinsä, kun ruotsalainen Carl Hagelin laukoi Rangersille voittomaalin ja jatkopaikan. Maalivahdit olivat kovassa vireessä molemmissa päissä. Lundqvistille torjuntoja kertyi 38 ja Fleurylle 36. NHL:n runkosarjan voittanut Rangers saa vastustajan toiselle kierrokselle Washington Capitalsin ja New York Islandersin välisestä otteluparista.

Senators hengittää edelleen

Ottawa Senators pelasi toisen ottelun selkä seinää vasten Montreal Canadiensia vastaan ja onnistui kääntämään toisen otteluvoiton vieraskentällä. Neljännessä ottelussa nollapelin pelannut Craig Anderson oli jälleen Senatorsin tukipilari torjuen 46 kertaa.

Avauserässä Bobby Ryan viimeisteli ensimmäisen osumansa noin kuukauden kestäneen kuivan kauden jälkeen. Patrick Wierciochin ja Erik Karlssonin onnistumisten myötä Senators hiljensi kotiyleisön toisen erän loppuun mennessä, kunnes kolmannen erän alkuun Canadiens sai vihdoin onnistumisen.

3−1-maalin jälkeen Canadiens painoi pelin Senatorsin puolustusalueelle ja laukoi kolmannessa erässä 20 kertaa, mutta Andersonin torjunnat siivittävät vierasjoukkueen voittoon. Senators kaunisteli lukemia vielä lopussa ja kavensi sarjan tilanteeseen 3-2 voittamalla lopulta lukemin 5−1. Kuudes kamppailu mitellään Ottawassa Suomen aikaa maanantain vastaisena yönä.

Wild ryösti jälleen ison voiton

Minnesota Wild ei lannistunut murskaavasta tappiosta neljännessä ottelussa St. Louis Bluesille. Wild otti kolmannen kerran johtoaseman sarjassa hakemalla vierasvoiton lukemin 4−1.

Blues siirtyi ottelussa johtoon tulikuuman Vladimir Tarasenkon ylivoimamaalilla, mutta Marco Scandella kuittasi maalin nopeasti tasoittamalla pelin. Ensimmäinen erä sujui täysin kotijoukkueen komennossa Bluesin voittaessa laukaukset 12-3. Painostus ei kuitenkaan johtanut lisämaaleihin ja toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla Wild karkasi kahden maalin johtoon Nino Niederreiterin ja Mikko Koivun maaleilla.

Kolmas erä oli jälleen Bluesin hallintaa, mutta Vezina-finalistiksi nimetty Devan Dubnyk piti lukemat vierasjoukkueen hyväksi. Dubnyk joutui torjumaan jopa 19 kertaa, kun taas Wild sai aikaiseksi vain kolme laukausta koko kolmannessa erässä.

Wild johtaa ottelusarjaa voitoin 3-2 ja sillä on kuudennessa ottelussa mahdollisuus katkaista sarja kotiyleisönsä edessä. Kuudes ottelu sunnuntaina Minnesotassa on aamupäiväpeli. St. Louis Bluesin Jori Lehterä jätti ottelun väliin alavartalovamman takia. Lehterä sai kovan laukauksen jalkaansa sarjan neljännessä ottelussa.

NY RANGERS - PITTSBURGH 2-1 je. (NY Rangers jatkoon voitoin 4-1)

MONTREAL - OTTAWA 1-5 (Voitot 3-2)

ST. LOUIS - MINNESOTA 1-4 (Voitot 2-3)