JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Ramzi Abid JYPiin

LIIGA, MESTIS / Uutinen
JYP vahvistaa rivejään kanadalaishyökkääjä Ramzi Abidilla.

JYPin hyökkäyskalusto saa kertaheitolla rutkasti lisää kokoa, näköä ja kokemusta, kun päättyneellä kaudella itävaltalaisjoukkue EC Salzburgin paidassa yhteensä 54 ottelua pelannut ja niissä tehot 22+29 takonut Ramzi Abid, 32, siirtyy Jyväskylään. Yksivuotisen pelaajasopimuksen JYPin kanssa solmineelta Abidilta löytyvät niin Kanadan kuin Iso-Britanniankin kansalaisuudet, joten SM-liigassa hänellä on EU-pelaajan status.

– Saamme Abidista väkeväotteisen, kovan voimahyökkääjän, joka osaa myös maalinteon, toteaa JYPin pelaajakoordinaattori Jukka Holtari seuran kotisivuilla.

Vaiherikkaalla urallaan 68 NHL-ottelua Phoenix Coyotesin, Pittsburgh Penguinsin, Atlanta Thrashersin ja Nashville Predatorsin riveissä pelannut Abid on kaudesta 2006–2007 asti pelannut Euroopassa. Miehelle ovat tulleet tutuksi niin Sveitsin, Venäjän, Ruotsin kuin Itävallankin pääsarjat.

– Ramzi on kanadalaisen kiekkokoulun kasvatti, joka on kaukalossa tulisieluinen, värikäs ja voitontahtoinen pelaaja, Holtari selventää.


JYP-luotsi Jyrki Aho sai lisää palikoita palapeliinsä.

Nuorta voimaa JYP-organisaatioon

Abidin hankinnan lisäksi JYP tiedotti solmineensa kolmevuotiset pelaajasopimukset Ilveksen A-nuorista siirtyvän Joose Antosen ja Jatkoajan jo aiemmin uutisoiman Daniel Stumpfin kanssa. Nuoren hyökkääjäkaksikon on määrä aloittaa kautensa Mestis-joukkue JYP-Akatemian sotisovassa.

Antonen, 17, on kuulunut ikäluokkansa tehokkaimpiin maajoukkuepelaajiin 16- ja 17-vuotiaiden maajoukkueissa. Hän pelasi myös vuoden ali-ikäisenä viime keväänä 18-vuotiaiden MM-kisoissa Suomen joukkueessa.

– Antosella olisi ollut SM-liigassa muitakin ottajia ja olemme erittäin iloisia, että lahjakas nuori pelaaja valitsi kehitysympäristökseen JYP-organisaation, jossa vaihtoehtoisia joukkueita ovat JYP-Akatemia, JYPin A-nuorten joukkue ja mahdollisesti JYPin SM-liigajoukkuekin, Holtari suitsuttaa tyytyväisenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle