Rämö ja Granlund huimassa vireessä, Niemellä ja Rinteellä synkkä ilta

NHL / Uutinen
Mikael Granlund ja Zach Parise edustivat Wildin hyökkäyskalustoa mallikkaasti.
Kuva © Getty Images
NHL:ssä pelattiin loppiaisen vastaisena yönä kahdeksassa kaupungissa. Karri Rämö torjui ottelun ykköstähden tittelin arvoisesti Calgaryssä, kun taas Pekka Rinne ja Antti Niemi joutuivat taipumaan tylyihin tappioihin. Mikael Granlund vietti kolmen pisteen iltaa Columbuksessa.

Suomalaismaalivahti Karri Rämö oli toistamiseen peräkkäin huippuvireessä. Ottelu Tampa Bay Lightningia vastaan sisälsi 30 torjuntaa ja vain yhden päästetyn maalin. Rämöllä on näin ollen tilillään 15 voittoa tällä kaudella.

Calgary Flamesin maalit iskivät Matt Stajan, David Jones ja Lance Bouma Lightning pelatessa ilman maalivahtia. Vierasjoukkueen ainoan teki Steven Stamkos niin ikään joukkueen pelatessa ilman maalivahtia. Valtteri Filppula sai syöttöpisteen Stamkosin maaliin.

Rinne taipui neljästi, Niemi kuudesti

Pekka Rinteen ilta Nashvillessä ei ollut samanlaista juhlaa kuin virkaveli Rämöllä. Saldoksi Winnipeg Jetsiä vastaan jäi 14 torjuntaa, neljä päästettyä maalia ja tappio. Jets-maalivahti Connor Hellebuyck oli sen sijaan peräti 43 kertaa kiekon edessä. Jetsin Joel Armia ja Predatorsin Miikka Salomäki jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.

Antti Niemen esiintyminen Dallas Starsin tolppien välissä oli niin ikään synkkä. Kotijoukkue New York Rangers tulitti kiekon kuudesti Starsin verkkoon. Niemi torjui 15 kertaa, Rangersin Henrik Lundqvist 18.

Rangersin kenttäpelaajista kahden pisteen iltaa viettivät Kevin Klein (0+2), Derek Stepan (2+0) ja Jayson Megna (1+1). Megnalle ottelu oli ensimmäinen Rangers-paidassa. Rick Nash pisti vielä paremmaksi kolmella maalisyötöllään. Stars tippui tappiollaan NHL:n piikkipaikalta voiton ottaneen Washington Capitalsin taakse.

Parise kaatoi Blue Jacketsin hattutempullaan

Minnesota Wildin Zach Parise iski kahdesti kiekon ohi tulokasmaalivahti Anton Forsbergin ja kertaalleen tyhjään maaliin. Kotijoukkue Columbus Blue Jackets onnistui vastaamaan vain kahdesti; maalintekijöinä Cam Atkinson ja Nick Foligno.

Viimeisin niitin naulasi Mikael Granlund suoraan aloitusympyrästä tyhjään Blue Jackets -maaliin vain kaksi sekuntia sen jälkeen, kun Foligno oli kaventanut tilannetta. Granlund myös syötti kaksi Parisen osumaa.

Panarin ratkaisi jatkoajalla

Chicago Blackhawksin ja Pittsburgh Penguinsin välisessä kamppailussa pelattiin maaliton avauserä. Toisessa vierasjoukkue Blackhawks onnistui kahdesti - maalintekijöinä Artemi Panarin ja Jonathan Toews. Penguins kuitenkin löysi kirivaihteensa toisella erätauolla; Sidney Crosby avasi joukkueen maalihanat ja Kristopher Letang jatkoi vain kolme minuuttia ennen päätössummeria.

Jatkoajalla Blackhawks onnistui kampeamaan itselleen tavoittelemansa voiton. Panarin iski ottelun toisen ja kauden 13. osuman. Blackhawksin Corey Crawford torjui 34 kertaa, Penguinsin Marc-Andre Fleury 27. Blackhawksille voitto oli jo neljäs peräkkäin.

BOSTON - WASHINGTON 2-3
BUFFALO - FLORIDA 1-5
NY RANGERS - DALLAS 6-2
PITTSBURGH - CHICAGO 2-3 ja.
COLUMBUS - MINNESOTA 2-4
PHILADELPHIA - MONTREAL 4-3
NASHVILLE - WINNIPEG 1-4
CALGARY - TAMPA BAY 3-1

 

» Lähetä palautetta toimitukselle