Pyörälä matkaa Pohjois-Ruotsiin

Muut Sarjat / Uutinen
Pyörälän seuraava pelipaikka löytyy Ruotsista.
Kuva © Petteri Äikäs
KHL-joukkue Amur Habarovskista viikko sitten lähtöpassit saanut Mika Pyörälä jatkaa kauttaan Luulajassa.

31-vuotias Mika Pyörälä ehti pelata KHL:ssä 25 ottelua, joissa hän teki 11 tehopistettä. Se ei riittänyt joukkueelle, joka korvasi hänet toisella suomalaishyökkääjällä Perttu Lindgrenillä. Pyörälä oli viikon ilman pelipaikkaa, ennen kuin hän teki loppukauden kattavan sopimuksen Elitserien-joukkue Luulaja HF:n kanssa.

 – Meillä on pitkään ollut halu saada hänet Luulajaan pelaamaan, ja nyt onnistuimme siinä. Hän on erittäin ammattimainen pelaaja, joka voi pelata monissa rooleissa, Luulajan manageri Lars Bergström kertoo.

Aikaisemmin hän on edustanut Elitserienissä Timrå IK:ta vuosina 2007-09 ja Frölundaa kahtena viime kautena. Kärppien kasvatti on Suomesta lähdettyään pelannut myös yhden kauden Pohjois-Amerikassa, puoliksi Philadelphia Flyersissa ja puoliksi farmijoukkue Adirondackissa. Uraan mahtuvat viidet MM-kisat, joissa hän on saavuttanut kolme mitalia, yhden kutakin väriä.

Mikäli paperiasiat saadaan kuntoon, hän pelaa uuden seuransa riveissä lauantaina. Luulajalla on nyt riveissään kuusi suomalaishyökkääjää. Pyörälän seurakavereita ovat Niklas Fogström, Kim Hirschovits, Toni Koivisto, Sami Sandell ja Joonas Vihko.

» Lähetä palautetta toimitukselle